Nädala plaat

, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Milk
Tiger Milk Foto: promo

Tiger Milk
Supernatural
(Tohuwabohu)

Hinne 5

Aeglane pinge ja särisev valgus

Tiigrite debüütalbum hiilgab, ütleks kohe ära. See ei sädele ega paku üle, see on lihtsalt hiilgav. Kuigi saundid hiilivad tumedatel tänavanurkadel, roomavad ühe räästa juurest teise juurde (just, aeglane plaat on) ja saavad korraks ka ärgitava vihmasahmaka kaela. Sellest ähvardavast, näiliselt uinutavast maailmast kumab läbi aga soojendav valgus.

Kui tavaliselt on tiigrid üsna üksildased, siis nüüd on neid kokku saanud koguni kolm. Ville Veering ja Meelis Meri (kes on ka varem, sügaval 90ndates koos bändi teinud) on endale leidnud andeka vokalisti Eva Vaino. Eva hääles on raksatavat plahvatust ja kerivat intriigi, mis suudab seda rasket ja tumedat muusikat vedada.

«Define Love» oli algul tempokas tantsulugu, mis õnneks muutus aeglaselt voolavaks ja ennast ülestöötavaks, armastuse definitsiooni otsivaks looks. Pala on kihiline ja mitmekülgne ning üks albumi alustalasid. Albumit on kokku pandud juba aastaid, tänu Tiigrite lõpututele impulsiivsushoogudele ning arvatavasti ka selle salakavala eliksiiri (mille retsepti teavad vähesed naabri-Maalid) nimega Tiigri Piim tarbimisele.

«The Game» oli enne teada fantastilise video kaudu: voogavalt külm ja samal ajal tulikuum seksuaalne pinge paneb ennast unustama. Lugu ise jällegi aeglaselt astuv, dünaamiline ja pingeline.

«When Your Heart Dies» on olnud ühe telereklaami taustaks ning lõppvariandis ei pea pettuma, albumi särtsakamaid lugusid, täis salapära. Loo «Ruins Of The Lost Realm» pealkiri juba reedab pala iseloomu. Kõik on kummuli varisenud, alles on jäänud ainult varemetel uitava Eva hääl ning päikese loojumise ametlikuks teemalooks täiuslikult sobiv taust.

«International Band» lõpetab Tiigrite originaalloomingu, lisaks on plaadil No Big Silence’i loo «Cut The Cord» remiks, mis on goldfrappilik ja tundub veidi võõrana kontekstis, aga samas näitab, et pilk on suunatud tulevikku. Mul üks sõber on meeletu tiigrite fanatt, ise olin varem rohkem vombatite sõber, imelised loomad, aga see selleks. Nüüd olen ma täiesti Tiigrite usku, Tiigrid on ikka fantastilised. Seni aasta parim plaat Eestist. Candy Empire on troonilt tõugatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles