Diori moemaja riided õmmeldakse eestlanna mõõtude järgi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERR

Tallinnast pärit Hedvig Maigre on viimased kaks aastat olnud ametis Diori fitting-modellina ehk mannekeenina, kelle peal tehakse valmis kõik moemaja näidistooted.

Legendaarne Diori moemaja on püsinud tipus alates selle asutamisest 1946. aastal. Täna on kaubamärgi aastatulu umbes 20 miljardit eurot ning Oscari-võitjad Natalie Portman, Charlize Theron ja Nicole Kidman on ainult mõned näited neist, kes armastavad punaseid vaipu kaunistada just Diori moemaja loodud õhtukleitides. Ent kõik need kostüümid on õmmeldud eestlanna mõõtude järgi, vahendas ETV saade «Pealtnägija».

Fitting-modell on amet, mis eeldab viis päeva nädalas kella üheksast hommikul kuni õhtuni õmblusstuudios koha peal viibimist, mistõttu Hedvig Maigret moelavadel või ajakirjade klantspiltidel tänasel päeval väga tihti ei kohta. Ometi pole see alati nii olnud. Maigre modellikarjäär sai hoo sisse 1997. aastal, mil ta suundus tööle moemekadesse Pariisi ja New Yorki, kõndides seal suurimate moekaubamärkide sõudes ning poseerides erinevatele moeväljaannetele. Ometigi väsis ta sellest kõigest varem kui näiteks tema hea sõbranna ning ea- ja võitluskaaslane Carmen Kass.

«Ma tegin vist jutti seda tööd umbes kuus aastat 2003. aastani. Ja siis ma 23-aastaselt mõtlesin, et olen nii vana juba, ma olen juba nii kaua seda asja teinud - reisid ringi ja midagi ei näe õieti. Siis mul tekkis tohutu kihelus kooli minna. Ma lõpuks läksin Pariisis kooli,» rääkis Maigre.

Nii saigi temast 2003. aastal hoopis Pariisi Penningheni kunstikooli graafilise disaini tudeng, mis päädis sellega, et tippmannekeen avastas endas hoopis filmitegemise kire. Nii tegigi noor naine 2007. aastal modellindusega lõpparve ning pühendus aastaid hoopis indie-filmide ja reklaamklippide tegemisele. Esimene töö tuli tal teha Prantsuse kaubamärgile Les Petites, seejärel lühifilme ja dokumentaal ning siis tuli juba Dior.

Filmitegemine oli Maigre jaoks küll hingekosutav, ent majanduslikult vähetasuv tegevus, mistõttu otsustas ta 2010. aasta sügisel, et on taaskord aeg kannapöördeks. «Ma õhtustasin John Galliano esimese assistendiga Bill Gaytteniga, kes on praegu Diori peadisainer ja siis ma küsisin tema käest, kas firmal on kedagi vaja. Tema ütles, et on, ja niimoodi see läkski,» selgitas Maigre.

Nii oligi naine tagasi modellimaailmas - sel korral ühe maailma mõjukaima moemaja Diori etalonkehana. «Ma jõuan tööle ja võtan riidest lahti, selles mõttes, et nad proovivad kõiki riideid minu peal. Sõus, prêt-à-porter's [valmisriiete kollektsioon - toim.] on enamasti umbes 50 komplekti ja haute couture'is [kõrgmood - toim.] on enamasti 30 ringis, nii et riided proovitakse minu seljas enne läbi. Neid proovitakse mitu korda ning lõiget võidakse muuta ja teha perfektsemaks,» kirjeldas Maigre oma tööd.

Selle aasta juunis jätab Hedvig Maigre aga Diori moemajaga hüvasti ning suundub tööle endise Diori peadisaineri John Galliano isikliku moemaja juurde. Kunagi hiljem tahaks aga naine tagasi kaamera taha saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles