UFO entusiastid: aborigeenid teavad inimkonna päritolu saladust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uluru monoliit
Uluru monoliit Foto: AP / Scanpix

USA UFO entusiastid on välja tulnud teooriaga, mille kohaselt tulnukad lõid inimesed ja kõik sai alguse tänapäeva Austraalia aladelt.

Entusiastide sõnul kinnitavad seda Kesk-Austraalias leiduvad eelajaloolised kaljujoonised, millel on kujutada astronautide skafandreid meenutavates riietes elusolendeid, vahendab abc.net.au.

Entusiastid viitasid ka Austraalia Uluru ja Kata Tjuta monoliitidele, mis mängisid Austraalia pärismaalaste uskumustes tähtsat rolli, väites, et Austraalia põliselanikud on tulnukateteemaga kursis ja teavad inimkonna päritolu saladust.

«Kunagi ammu maandus suur punane «muna» taevast, kuid sel oli maandumisega raskusi ja ta purunes.  «Munast» väljusid heleda nahavärviga olevused ja nende järglased. Täiskasvanud isendid ei kohanenud Maa atmosfääriga ja surid. Järglastel aga õnnestus ellu jääda,» leidsid  UFO entusiastid.

Nad jätkasid, et hiljem joonistasid järglased oma vanemate mälestuseks neid kaljudele.

«Aborigeenidel on Uluruga seoses mitmeid legende ja müüte, mille keskseks teemaks on, et jumalasarnased esivanemad laskusid taevast ja tulid Maale missiooniga luua inimkond. Arvame, et Austraalia pärismaalased teavad inimkonna päritolu saladust,» leidsid entusiastid.

Entusiastid lisasid, et Uluru punane mägi on pärismaalaste uskumustes siiani tähtis. Monoliit on 9,4 kilomeetrise ümbermõõduga ning selle lõhedes on tuhandeid jooniseid. Need on ainsad eelajalooliste aborigeenide materiaalsed ajaloomärgid, kuid neid jooniseid ei suuda ka aborigeenid ise dešifreerida.

Mitmel korral kordub joonis inimvälkudest,  mis võib viidata kosmilistele nägemustele. Leidub ka imelikke «röntgenipilte», kus on kujutatud inimese, looma või linnu sisemust koos skeleti ja siseelunditega.

Uluru ja Kata Tjuta loodusparkide pressiesindaja Mali Stantoni sõnul on raske selliseid väiteid kommenteerida.

«Aborigeenidel on oma nägemus maailma ja inimeste loomisest, kuid seda ei saa võtta sõna-sõnalt. Aborigeenide ajaloo ja kunstiga kursis olevate teadlaste sõnul pole seal siiski näha mingis astronaudikostüümis elusolendeid. Kõik on tõlgendamise küsimus,» leidis Stanton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles