FIBIT algab täna!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02: FIBIT 2008:TALLINN, EESTI, 03OCT08.
FIBIT 2008. Anu Samarüütel.
mp/Foto MARINA PUSHKAR POSTIMEES
TLNPM02: FIBIT 2008:TALLINN, EESTI, 03OCT08. FIBIT 2008. Anu Samarüütel. mp/Foto MARINA PUSHKAR POSTIMEES Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF
Täna algab juubeli-FIBITi moepidu Viru Keskuses Tallinnas.

10. toimumiskorda tähistav Viru Keskuse moeüritus FIBIT tutvustab tänavusi kevadsuviseid moetrende tasuta moeetendustel reedest pühapäevani Tallinnas Viru Keskuse aatriumis.

FIBITi kõrghetkeks on 2008. aasta parima moekunstniku auhinna Kuldnõel üleandmine.

Juubeli FIBITi moepäevadeks seatakse Viru Keskuse aatriumisse üles moelava, kus toimuvad neljas eri stiilis kevadsuve moetrende tutvustavad etendused.

Juubeli-FIBITil jagavad külastajatega oma nägemusi hooajamoest stilistid Britt Samoson, Ketlin Bachman-Põldroos ja Katrin Kuldma. Stilistid rõhutasid oma etendusi kommenteerides, et näha saab palju värskust, värve ja nende põnevat kombineerimist.

Samuti ammutatakse sel hooajal palju ideid 80ndatest, minimalistlikkusest ja geomeetrilistest vormidest. Kõik kolm moestilisti on ühisel meelel, et must tuleks kevadel taas kapinurka jätta ning nautida võimalust kanda heledaid ning värviküllaseid rõivaid.

Britt Samosoni stiliseeritud etendus «Värviraamatu kangelased» tutvustab kevadist noortemoodi, Ketlin Bachman-Põldroosi «Püüa päeva» ja Marc O´Polo kaubamärgi «Nordic Summer» etendustel saab näha vaba aja rõivaste paremikku ning Katrin Kuldma valik hooajatrendidest etendusel «Kodumaa päike» annab hea ülevaate klassikalisest moesuunast algaval kevadsuvel.

Etenduste kollektsioonid on valitud FIBITi stilistide poolt Viru Keskuses esindatud kaubamärkide seast. FIBITi päevaseid etendusi juhib tuntud stilist Karolin Kuusik.

10. FIBITi kõrghetkeks on täna, 6. märtsi õhtul Viru Keskuses toimuv Kuldnõela gala, kus antakse üheteistkümnendat korda üle aasta moekunstniku auhind.

Õhtusel showl esitletakse Eesti moemaastikku eelmisel aastal enim silma paistnud disainerite – Tiina Talumehe, Liisi Eesmaa, Liivia Leškini ja Aldo Järvsoo poolt spetsiaalselt selleks õhtuks valmistatud kollektsioone ning selgub 2008. aasta parim moekunstnik ehk järjekordne Kuldnõela omanik.

FIBIT on Viru Keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende ning eesti- ja välismaiste tippdisainerite moeloomingut.

F - Fantastiline

I - Inspireeriv

B - Blond või Brünett

I - Isikupärane

T - Tasuta

Vaata ka pildigaleriid eelmise aasta meeleolukast FIBITist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles