Täna õhtul kuulutatakse välja Kuldnõela võitja!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõel 2008 seltskond
Kuldnõel 2008 seltskond Foto: Indrek Galetin
Täna, 6. märtsil kell 22.30 algab Viru Keskuse aatriumis FIBITi lavalaudadel suurejooneline Kuldnõela galaetendus, kus oma loomingut näitavad neli selleaastast nominenti: Liisi Eesmaa, Liivia Leškin, Aldo Järvsoo ja Tiina Talumees. Kuldnõel omistatakse eelmisel aastal kohalikku moemaastikku kõige enam mõjutanud moedisainerile ning seekord antakse auhind üle 11. korda.

Žürii koosseisus Signe Kivi (esinaine), Jüri Siim (EKA moeosakond), Kristina Herodes (Tallinna Kaubamaja), Olga Makina (fotograaf) ja Anu Merila (Marie Claire) on oma otsuse juba teinud ning hilisõhtuse moevaatemängu lõpus hüüab õhtujuht Maire Aunaste selle ka lavalt maha.

Selleaastane otsus sündis tõelises kirgedemöllus ja tuliste väitluste käigus. Žürii esinaine Signe Kivi: «Kõik nominendid on igas mõttes erinevad, kuid väga tugevad «oma käekirjaga» kunstnikud.»

Kogenud Kuldnõela žüriiliige Kristina Herodes lisab, et võitja väljaselgitamine pole kunagi olnud nii keeruline ja vaidlusi tekitav: «Kõik nominendid olid võtnud osalemist erakordselt tõsiselt ja pannud oma töödesse väga palju loomingulist energiat ning isikupära. Kõik tööd olid loojate käekirja parimaks väljenduseks – tipptasemel nii ideede värskuse kui ka teostuse ja esituse poolest.»

Kuna kõik moesõbrad ei mahu täna hilisõhtul toimuvale galaetendusele, siis olgu lohutuseks öeldud, et paremikku võidukollektsioonist on võimalik nautida 8.- 15. märtsini Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas paikneval näituspinnal Aura kohviku kõrval.

Kuldnõel antakse sel aastal välja juba 11. korda ning seda Viru Keskuse moeürituste sarja FIBIT raames.

Uusi trende tutvustav moemaraton FIBIT toimub Viru Keskuse aatriumis 6.-8. märtsini.

Vaata ka pildigaleriid eelmise aasta Kuldnõela galaetendusest! Eelmisel aastal võitis Kuldnõela moekunstnik Riina Põldroos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles