Noor briti tantsija Chris: näen oma tulevikku Eestimaal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar ja Paul Oja meeletu ühispidu Klubis Teater
Tanel Padar ja Paul Oja meeletu ühispidu Klubis Teater Foto: Klubi Teater

«Oi, jumal, Eesti on nii ilus!» meenutab Christopher Alexandèr Bent (20) oma esimesi emotsioone, kui ta mullu oktoobris lennukilt maha astus.

Üheksa kuud hiljem on ta endiselt seisukohal, et kiirustavast ja rahvarohkest Londonist Tallinna kolimine oli hea mõte, kirjutab ajakiri Pulss.

«Tallinn on nii mõnusalt väike ja siin on lihtne kohaneda,» võtab ta oma kogemuse kokku. «Jalutad mööda tänavat ja näed sõpra, kellega pole tükk aega kohtunud. Londonis ei juhtu kunagi midagi taolist!»

Selge see, et mustanahaline Chris Tallinna tänavail juba kahe silma vahele ei jää. «Iga kord, kui ma üle Raekoja platsi lähen, öeldakse mulle «Welcome to Tallinn!» ja pistetakse reklaamlehti pihku,» muigab ta.

Londonis koreograafi assistendina töötanud Chris saab oma tantsulisi oskusi proovile panna Eesti Tantsuagentuuris, mille trupi koosseisus on ta nii mõnelegi lavale jõudnud. Samuti tantsib ta nädalavahetuseti klubides Privé ja Teater.

Et aga üksnes tantsimisega kartulit potti ei teeni, on ta argipäeviti rakkes restoranis Le Château.

«Tellimustest saan aru ja terve mõistus on alati abiks,» ei näe noor britt eestikeelses töökeskkonnas erilisi raskusi.

Chris tunneb heameelt, et tema siinne sõprusringkond koosneb eestlastest. «Nende juttu kuulates õpin kiiremini keelt,» arvab ta ja loodab siiski, et «vaikiv ajastu» on peagi möödas, sest oma tulevikku näeb ta Eestimaal.

«Inglastest kliendid muidugi imestavad, miks ma siin elan,» räägib Chris. «Ütlen, et pikk jutt.»

Õigupoolest saab selle pika jutu kokku võtta ühe sõnaga - armastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles