Millised on moepromootor Mari Martini hõrgud «firmaretseptid»?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Martin.
Mari Martin. Foto: SCANPIX

Stiilne naine Mari Martin, kes on ka Tallinn Dolls'i moepromootor ning käsitsi kauneid ehteid valmistab, rääkis Buduaarile oma hobikorras kokkamisest. Mari sõnul sõbrad teda suureks küpsetajaks ei pea, seega iga kord, kui naine külalistele ootamatu õhtusöögi korraldab, on kõik meeldivalt üllatunud.

Igapäevaselt Mari ise süüa ei tee, tema jaoks on kokkamine pigem lõõgastav tegevus, mis mõtted tööasjade juurest eemale viib.

«Igapäevaselt ma lauda ei kata ja seetõttu on kokkamine mulle pigem lõõgastus kui kohustus. See on lihtsalt suurepärane võimalus ennast muudest asjadest välja lülitada ja millelegi muule keskenduda, puhas meelelahutus. Tegelikult tundub see mulle nii põnev maailm, mida sooviks aina rohkem ja rohkem avastada.»

Kui juba kokata, siis ikka suuremale seltskonnale, nii meeldibki Marile sõpradele üllatus-õhtusööke korraldada.  «Ega sõbrad mind suureks kokaks üldiselt ei pea,» naerab Mari ja lisab: «Vot ei teagi, miks sõbrad nii arvavad, aga on ju tore neid vahel millegagi üllatada.»

Kuid millised on need «firmaroad», mida Maril meeldib oma sõpradele enim pakkuda? «Julgen sõpradele pakkuda pardifileed medium küpsetusastmes ning sinna juurde ahjujuurvilju. Eelroaks aga kitsejuustu ja peedi bruschettat. Peaksin üles tunnistama, et selle viimase retsepti pisut näppasin kohvikust Sfäär, sest see jäi mind sealt pikalt kummitama. Magustoiduks olen proovinud ka Creme Bruled, isiklikult soovitan sinna lisada kindlasti pisut kitsejuustu, siis on veel hõrgum. Sellistel õhtutel tekib täitsa sellise mõnusa ja väikese kodurestoranipidaja tunne.»

Soolastele roogadele eelistab Mari pigem magusat, samas ära ei ütle kummastki. «Oi, mulle meeldivad nii väga mõlemad - soolased ja magusad toidud. Kuid olen üpriski kindel, et see koogilett ahvatleb mind ikka rohkem kui teisi tavaliselt. Lemmikud on kõik jogurtikoogid, kohupiimakoogid ja hapukoorekoogid. Neid tuleb veel alati karbiga koju kaasa ka võtta, et hommikusöögiks saaks samuti suu magusaks,» ei lahku Mari ahvatleva koogileti juurest kunagi tühjade kätega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles