Psühhopopi bänd Moon Duo hüpnotiseerib publiku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moon Duo
Moon Duo Foto: promo

Sel laupäeval, 28. juulil peetakse Von Krahli teatrisaalis ja baaris maha kuu parim pidu, mille peaesinejaks on maailmakuulsad USA superpsühhonaudid Moon Duo. Kuutõbiste paraadi toetavad kohalik müraroki bande Shelton San, ambient-muusik Lauri Dag-Tüür ning viiepealine psühhodiskorite rivi.

Eesti publikulegi tuntud USA happeroki bändi Wooden Shipsi ninamehe Eric «Ripley» Johnsoni ja tema elukaaslase, klahvpillimängija Sanae Yamada poolt 2009. aastal loodud psühho-popi tandem Moon Duo maandub Tallinna Von Krahli kultuuritemplisse oma 2011. aastal ilmunud ja kriitikute poolehoiu pälvinud albumi «Mazes» maailmaturnee raames.

Tegu on bändi ainsa kontserdiga Baltikumis.

«…Ripley taevasseulatuvad kitarrisoolod sillerdavad ja sillerdavad läbi efektiplokkide, kammivad käike üksikutel duuridel ning trummimasina käivitanud Sanae vajutab süntesaatoril loo algusest lõpuni täpselt samu noote, kuid «Mazesi» poodi lebama jätmine tähendab loobumist esmaklassilisest hüpnootilisest tantsu-rock’ist.» - Eesti Ekspress, Areen.

San Fransiscost pärit Moon Duo muusikalisteks koostisosadeks on muuhulgas free jazz, post punk, krautroki-motoorika, Stooges’ilt näpatud repetatiivsed rifid ja 20. sajandi teedrajav avangardmüra, garniiriks otsekui mõnest pigimusta huumoriga horror-filmist pärinevad meloodiajupid.

Nende palasid on remiksinud sellised kultuskujud nagu Sonic Boom (ex-Spacemen 3), Gary War jt. Neid on võrreldud legendaarsete veiderduode Silver Applesi, Suicide’i ja Cluster’iga, ent Ripley ja Yamada motomatk läbi kuupreeriate on ometi äravahetamatult Moon Duo nägu.

Lisaks on selle üleilma festivalidel karastunud koosluse esinemisest osa saanuile mitmeks kuuks garanteeritud tantsimisest tulitavad jalad.

Moon Duo kuuretkele Von Krahli teatrisaalis eelnevad rännak futuristlikku tundmatusse koos Lauri-Dag Tüüriga ja kriipivast feedbackist kivikõva rütmipõhjaga tripp müraroki überkamba Shelton San’i seltsis.

All baaris juhatavad kuutõbiste psühhodisko paraadi DJ-d Ott Kelpman, Jaagup Jalakas, Kersten Kõrge, Lauri Tikerpe ning Katja. Spetsiaalse videoinstallatsiooni ja atmosfääri loovad Marit Ilison ja Emer Värk.

Sel ööl on Von Krahli turvameeste poolest okei, kui sa viskad kõik riided seljast ja tantsid kõlarist purskuva kitarrisoolo saatel nagu viimane kuutõbine. Sest sel ööl paistab Tallinna kohal vähemalt kaks kuud.

Kuu parim pidu Von Krahli kahel korrusel käivitub laupäeval, 28. juulil kell 22.

Piletid hinnaga 10 eurot on müügil Piletilevis ja Von Krahli Teatri kassas. Ürituse päeval ja kohapeal 15 eurot. Osta pilet Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles