Olav Osolin leidis unustatud eksklusiivmaterjali Eesti muusika kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehase uue õlle Karl Friedrichi lansseerimine F-hoones.
Juku-Kalle Raid ja Olav Osolin
Saku Õlletehase uue õlle Karl Friedrichi lansseerimine F-hoones. Juku-Kalle Raid ja Olav Osolin Foto: Saku

Staarmeediaguru Olav Osolin kirjutas oma Facebooki seinal seda, millised Eesti bändid aastaks 1988 mis tasemeni olid jõudnud. Just nimelt tasemeni, sest toona hinnati muusikakollektiive suisa riiklikult.

«Otsisin ühe intervjuu tarvis oma kolakambrist vana pildimaterjali ja avastasin brošüüri «1988. aastaks atesteeritud tarifitseeritud levimuusikaansamblid, tantsuorkestrid». Selle kohaselt läbis 1988. aasta atesteerimise 341 muusikakollektiivi, kes said vastavalt kas 1A-, 1B- või 1C-kategooria,» märkis Osolin.

«Vaatan, et Tallinnas on 1A saanud Karavan, Rock-Hotel, Kukerpillid, Proov 583, Kontor, Kolumbus Kris, Seitsmes Meel, T-Klaas jt - kokku 15 kollektiivi,» loetles meediaguru.

«Vabriku Tekstiil orkester Singer Vinger ja tööstuskoondise Kooperaator bänd Vanemõde on küündinud 1B ja Nõmme Kultuurimaja BA-BACH (kontaktisik Hendrik Sal-Saller) vaid 1Cni. Ütle veel, et kultuuri ei saa võrrelda! Kõik on väga selgelt paigas!» rõõmustab Osolin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles