«Vasaku jala reede» kandideerib Londonis parima debüütfilmi tiitlile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland filmis «Vasaku jala reede»
Ott Lepland filmis «Vasaku jala reede» Foto: Youtube

«Vasaku jala reede» jõuab rahvusvahelise publiku ette 20ndal Londoni filmifestivalil Raindance oktoobri esimesel nädalavahetusel.

Raindance filmifestival on tuntud iseseisvate filmide festivalina ja filmikoolina, mille lõpetajata hulgas on ka sellised tuntud nimed nagu Sacha Baron Cohen, David Yates, Matthew Vaughn, Guy Ritchie ja paljud teised.
Festivalist võtab tänavu osa 105 täispikka filmi ja 138 lühifilmi, millest 24 on debüütfilmid. Festival sattus tähelepanu keskmesse 1999. aastal, kui selle raames toimus «Blair Witch Project» esilinastus Inglismaal.

Eestis linastus «Vasaku jala reede» tänavu veebruaris ja kogus üheksa nädalaga pea 33 000 kinokülastust, mis teeb sellest kinodes viienda edukaima Eesti filmi viimase viie aasta jooksul.

«Vasaku jala reedes» löövad kaasa nii tuntud, kui ka tundmatud näitlejad ja film ise on Eesti ühiskonda läbi kõverpeegli vaatlev must komöödia. Põnevusfilm, mis räägib mitme erineva seltskonna tegevustest ühe ööpäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles