Eesti filmitegijaid tunnustatakse uue auhinnaga «Hää film»

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Georg» peosatäitjad Anastasia Makejeva ja Marko Matvere.
Filmi «Georg» peosatäitjad Anastasia Makejeva ja Marko Matvere. Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval,

3. veebruaril antakse Tallina kobarkinos möödunud aasta parimatele Eesti filmitegijatele ja näitlejatele üle uhiuus filmiauhind – «Hää film 2007».

Uue filmiauhinna eesmärgiks on austada Eesti filmitegijaid, tänu kelle panusele osutus Eesti filmiaasta 2007 edukamaks kui eales varem. Samuti on eesmärgiks väärtustada ka Eesti näitlejate esmaklassilist tööd nii kodumaistes mängufilmides, kui ka Hollywoodi animafilmide eesti keelde dubleerimisel. Varasemad filmiauhinnad pole näitlejatöödele tähelepanu pööranud.

Auhind Hää film 2007 antakse välja järgmistes kategooriates: aasta film, lavastaja, meespeaosa, naispeaosa, meeskõrvalosa, naiskõrvalosa, dublaaž, meeshääl ja naishääl, aastal 2007 enim vaatajaid kogunud Eesti film ja enim vaatajaid kogunud dublaaž. Võitjad selgitas välja Forum Cinemase ja Eesti Päevalehe ühisžürii.

Peaauhinnale – aasta film – kandideerib kokku viis Eesti mängufilmi: «Jan Uuspõld läheb Tartusse», «Sügisball», «Klass», «Georg» ja «Kuhu põgenevad hinged». Parima dublaaži kategoorias konkureerivad filmid «Ratatouille», «Metsikud lained», «Shrek Kolmas» ja «Charlotte koob võrku».

Lisaks ülalmainitud kategooriatele selgitati Eesti Päevalehe veebikeskkonnas hääle andnud inimeste poolt välja ka eesti rahva möödunud aasta kodumaine lemmikfilm, lemmiknäitleja ja lemmikhääl.

Kandidaatide seas on mitmeid nimekaid kodumaiseid näitlejaid ja filmitegijad – Marko Matvere, Jan Uuspõld, Andres Maimik, Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Maarja Jakobson, Peeter Simm, Tõnu Kark, Margus Prangel, Ilmar Raag, Mait Malmsten, Harriet Toompere, Indrek Ojari, Tiit Sukk, Mirtel Pohla, Elisabet Tamm, Rainer Sarnet, Katariina Lauk, Raivo E. Tamm, Rasmus Kaljujärv, Veiko Õunpuu ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles