Kanadas kandideerib kass linnapeaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuxedo Stan
Tuxedo Stan Foto: twitter

Kanadas Halifaxis kandideerib linnapeaks kass, kes kannab nime Tuxedo Stan.

Kassi valimisreklaamis seisab, et ta «võitleb piirkonna kaslaste heaolu eest, kuna kaslaste huvide eest ei seisa seal mitte keegi», edastab metro.co.uk.

See kass on Tuxedo partei ametlik kandidaat. Ta püüab viia tähelepanu sellele, et Halifaxis on väga palju tänavakasse.

Karvane kandidaat loodab, et ta moto «kana igasse patta ja liivakast igasse koju» aitab tal kohalike hääli võita.

Kassi valimiskampaania jäi silma Halifaxi linnanõukogu liikmele Waye Masonile, kes kirjutas Twitteris: «Mul on hea meel, et ma ei kandideeri ega pea võistlema Tuxedo Staniga. Ta on väga populaarne».

Tuxedo Stanil on tuhandeid fänne, kes andsid allkirja tema toetuseks. Kassi valimiskampaania plakatid on kõikjal Halifaxis. Samuti on sel kassil oma Facebooki lehekülg.

«Mul on õnne, et saan elada Catopias. Ma ei ole kunagi olnud näljas, kannatanud külma või vägivalla all. Ma magan igal öösel soojal mõnusal magamisasemel,» seisab kassi Facebooki leheküljel.

Ta lisas, et mitte kõigil maailma kassidel ei ole sellist õnnelikku elu.

«Hädas olevate kasside aitamiseks saate teha annetuse,» jätkus kirjutis.

Kuigi Kanada seaduse kohaselt ei saa loomad olla kohalikes omavalitsustes, ei takista see Stani loomade õiguste eest võitlemast. Temast on saanud ka Halifaxi maskott.

Ta ei ole esimene kass, kellest on saanud poliitik.

USAs Alaskal Takeetnas on kass Stubbs, kes on juba 15 aastat sealne aulinnapea. Ta on USAs üks kauaaegsemaid linnapäid ning on aidanud kaasa selle linna turismi arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles