Maksumaksja rahaga oma firmalt autot rentival riigikogulasel puudub juhtimisõigus?

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik
Andrei Korobeinik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liige ja reformierakondlane Andrei Korobeinik on 2011. aasta aprillist saadik rentinud maksumaksja kulul sõiduautot Honda Accord kogusummas 16 800 eurot, mis kuulub tema enda firmale Rate Solutions OÜ-le.

Rahvasaadiku esitatud arvete alusel on sõiduki rendiga seotud kulud hüvitatud igakuiselt 500 euro väärtuses, mis ümbersõnastatult tähendab, et saadik on endale nimetatud summas kuupalka lisaks tekitanud. Riigikogu liikme kuupalk on 3380 eurot.

Elu24-le rääkis Korobeinikule lähedal seisev isik justkui riigikogu liikmel polevatki juhtimisõigust. Allika kinnitusel olevat Korobeinik lühemad vahemaad linnapiires jala liikunud või siis taksot kasutanud.

«Võimalik, et mingiteks sõitudeks kasutas autot ka tema elukaaslane,» rääkis allikas ning kinnitas, et Korobeinikul pole juhiluba, ning et mees ei oska autotki juhtida.

Andrei Korobeinik teemat kommenteerima ei nõustunud.

Eesti Maanteeameti liiklusregistri büroosse saadetud päringu peale saime vastuse, et Korobeinikul tõepoolest puudub Eestis väljastatud juhtimisõigust kinnitav dokument, kuid see ei tähenda, et riigikogulasel poleks mõnes teises Euroopa Liidu liikmesriigis või mõnes kolmandas riigis väljastatud juhtimisluba.

Tõsi, viimase korral pidanuks Korobeinik olema aasta möödudes vahetanud selle Eesti dokumentide vastu. Autot omab Korobeinik Elu24 allika väitel aga juba kümmekond aastat.

Korobeinik saab palgalisa ka Flirtic OÜ-st ning nõukogu liikme tasu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest ja AS Eesti Vanglatööstusest.

Ametiisikute majanduslike huvide deklaratsioonidega on võimalik tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles