Selgusid «Eesti otsib superstaari» esimesed kolm finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti otsib superstaari esimene stuudiovoor
Eesti otsib superstaari esimene stuudiovoor Foto: Jelena Rudi

Pühapäeval oli TV3 otse-eetris «Eesti otsib superstaari» esimene stuudiovoor, kus oma pääsu eest finaali võistlesid kümme tüdrukut.

Televaatajate hääletuse tulemusena pääsesid finaali Katrin Ruuse, Anisa Vänikver ja Elina Born.

Ülipõnevas stuudiovoorus püüdsid end finaali laulda Anisa Vänikver, Elina Born, Getter Pärle, Getter-Heleen Aron, Kadri Erlenheim, Katrin Ruuse, Katrina Tammiksalu, Kristin Karu, Tuuli Rand ja Liis Reisner.

Esimesena astus üles Anisa, kes esitas Jessie J loo «Price Tag». Mihkel mõistis, et esimene esinemine ja otsesaade panid veidi pabistama, kuid sellegipoolest oli neiu tubli. Maarja arvates oli tegemist väga kena algusega: «Väga hästi said hakkama. Ei olnud kerge loovalik, valisid ballaadi asemel midagi tempokamat.» Mardile meenusid 60ndate Korea filmid ja ta märkis, et Anisat võib täiesti vabalt finaalvoorus näha.

Tuuli esitatud «Elu pärast» avaldas kohtunikele samuti muljet. Maarja tunnistas, et tema ei julgeks selliste refräänihüpetega lugu võtta, aga Tuuli sai hakkama. Meeldis ka, et neiu valis eestikeelse loo. Mardile tekitas küsimust, et kas end kogenud esinejana näidanud Tuulil on ikka piisavalt arenguruumi, mis televaatajatele põnevust pakuks. Mihklile meeldis esituse dramaturgia ja ta kiitis lauluvalikut.

Mart tunnistas, et Getter («Son of a Preacherman») pääses stuudiovooru tänu taeva tahtmisele, kuid valik tasus end ära. Mihkel jälgis härjavõitlust Getteri ja Koit Toome vahel ning kartis, et klaver tapab vokaali ära. Seda aga ei juhtunud ja Getter tuli Koidu saatele hästi vastu. Maarja soovitas tal edaspidi vaadata rohkem saatja poole ja sealt energiat ammutada.

«Eks see ole iseenda tagumiku peale patsutamine, aga sel aastal on kõik tüdrukud jube head,» kommenteeris Mihkel Getter-Heleeni («Because of You») esitust. Maarja sõnul läks pikk, kõrge noot küll närvi nahka, aga muu vokaal oli väga tugev. Mardile meeldib kohutavalt ilus laulmine ja ta soovitas neiul jääda oma kaunile häälele truuks, ehkki mõistis, et saates on vaja ka jõudu näidata.

Kadri («Empire State of Mind: Part II») näos nägi Maarja mõnusat elu. Talle meeldis ka Kadri toores ja jõuline lähenemine, mis kohati oli ehk liiga jõuline ja toores. Mart nõustus Maarjaga ning ta märkis ära ka Kadri imidžimuutuse. Ka Mihklile meeldis stiilimuutus ning lisaks lauljatari nurgelisus ja veidi ülbe olek.

Liisi («Single Ladies») laulmist pidas Mart täiuslikuks. Mihkel märkis, et diivalikkus on mõnusalt Liisi show osa. Maarja sõnul on Liisi hääles kadestamisväärselt palju jõudu ja eripära, kuid neiu võiks veel sammu edasi astuda ja pingetest vabanema ja lihtsalt minna laskma.

«Sa oled nii teistmoodi, nii teisest maailmast. Ja see on suur kingitus sellele saatele. Mulle väga meeldis!» kiitis Mihkel Katrinat («War Pig»). Maarja sõnul paistis esitusest välja, et Katrina pani sellesse iga keharaku. Mardi arvates tegi Katrina õige valiku, et ta ei tormanud staarisaatesse tagasi kohe järgmisel aastal, vaid võttis aega arenemiseks. «Minu meelest oled sa Hedvig Hansoni kordustrükk,» ütles Mart.

Maarja kiitis Kristini («Big Girls Don't Cry») stiilimuutust ja seda, et ta on lavanärvist peaaegu jagu saanud. «Sinu hääles on eripära ja mõned noodid, need murdumised seal, tõid kananaha ihule,» muljetas Maarja. Mart ei näinud esinemisnärvi, vaid intiimset esinemist, mida meil oli õnn pealt kuulata. Mihkel ei jaganud esimest korda kaaskohtunike vaimustust - konkurentidega võrreldes jäi Kristini esitus pingevabaks ja kuigi kena, oli see igavavõitu.

Mardi meelest on väga paha, et Katrin («Pumped Up Kicks») pole varem sekkunud Eesti muusikaellu - tema hääl on hästi äratuntav ja rahvusvaheline. Mihkli meelest võis küll Katrin teistele tehnilise esituse poole pealt veidi alla jääda, aga talle väga meeldis - esitus oli šikk ja isikupärane. Maarja meelest on Katrin meeldejääv ning tal on tõeliselt hea loo jutustamise oskus.

Elina («Somewhere Over The Rainbow») laulis Mihkli hinnangul nii, justkui oleks tal viimane kord laulda. «Meeldib, kui inimene suudab sada protsenti panna enda esinemisse. Ma kuulaks sinu laulu, kui hiidlaine tuleb. Tõesti meeldis,» õhkas Mihkel. Maarja ülistas Elina emotsionaalset esitust samuti. «Aastast 1939 on seda laulnud nii paljud naislauljad, et see on saanud natuke lameda laulu etaloniks, millega end näidata. Uskumatu, et keegi suudab veel sinna midagi uut panna. Suurepärane lõpp tänasele suurepäraste lauljate demonstratsioonesinemisele,» sõnas Mart.

Hea lugeja, avalda arvamust - kelle esitus liigutas sind enim?

Stuudiovoorudes kõlasid kõik lood live’is klaveri saatel ning esmakordselt superstaarisaate ajaloos saatis noori lauljaid klaveril vanameister Koit Toome.

Järgmisel nädalal astuvad võistlustulle poisid, kelle hulgast pääsevad kolm televaatajate lemmikut tänavuste finalistide hulka. Kahest esimesest stuudiovoorust finaali ukse taha jäänute hulgast valivad kohtunikud kümme võistlejat, kes astuvad üles kolmandas stuudiosaates teist korda. See on viimane võimalus tõestada televaatajatele, miks nad väärivad kohta finaalis.

«Eesti otsib superstaari» TV3s pühapäeviti kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles