ETV bändi lahinguplaan – õppida selgeks The Doorsi lugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aita Leida nimeline segakoor
Aita Leida nimeline segakoor Foto: ERR

Täna on eetris kolmas «Laululahing», kus peale võistlevate kooride saab näha, kuidas edenevad ETV bändil ettevalmistused esinemiseks finaalis 2. mail.


«Laululahingu» produtsendi Eva Katariina Taimre sõnul on bänd võtnud päris tõsise eesmärgi: õppida selgeks napi kuuga, mis veel esinemiseni jäänud, The Doorsi kuulus lugu «Light My Fire». Laulule tahetakse aga tellida eestikeelne tekst.

«Tekst valmib viie ETV saatejuhi ühistööna – riimuvat sulejooksu proovivad Aarne Rannamäe, Mati Talvik, Marko Reikop, Mihkel Kärmas ja Margus Saar,» märgib Eva Katariina Taimre.

Kas mõni nimedest, mida ETV muusikud oma kooslusele viimases saates välja pakkusid, bändile ka külge jäi, tasub Taimre sõnul vaadata tänasest saatest. Žürii üllatuskülaline on helilooja ja muusik Sven Lõhmus. (PM)

Võistlejad on Ida-Virust, Tõrvast ja tulevasest kultuuripealinnast

Aita Leida nimeline segakoor

Aita Leida nimeline segakoor on spetsiaalselt «Laululahingu» jaoks loodud. Tammiku rahvamajas tulid kokku kohalikud parimad pojad-tütred, võttes südameasjaks, et ka sealtkandi rahvas peab kaasa lööma.

«Ei saanud nii lahedat üritust kauem kinnise suuga pealt vaadata,» ütleb nende dirigent Keio Soomelt, kes on kõigest 20-aastane.

Laululahingu noorima koorijuhi käe all on selgeks õpitud esialgu küll vaid kaks laulu. Neist üks, «Julge laul», sobib verisulis koorile hästi lipukirjaks. Idavirulaste «lahingüksuse» tunneb ära oranžide kikilipsude ja kaelasallide järgi. Koori blogist võib lugeda, et fännide pealik on Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar.

Tõrva laulustuudio

Tõrva laulustuudiost pääses «Laululahingusse» 18-liikmeline neidudekoor, kus lauljatel vanust 16–19 aastat. Nende sõnul tuleb noorusuljus lahingus ainult kasuks. 30-aastase staažiga muusikapedagoogi Maie Kala hoolealustel žanrilisi piiranguid pole. Ühtviisi vabalt lauldakse muusikalihitte, gospelpalu, poppi, džässi ja koorimuusika klassikat.

Nagu paljudel teistel kooridel üle Eestimaa, on ka neil käsil laulupeo repertuaari omandamine. Tõrva laulustuudio tegutseb juba 1995. aastast. Esinemas on käidud Marokos, Lõuna-Saksamaal, Venemaal, Soomes, Rootsis, Poolas, Tšehhis, Austrias, Norras ja Taanis. Väga vastutusrikas esinemine oli Hannoveris EXPO maailmanäitusel 2000. aastal.

Koori liikmed on täis indu näidata, et ka väikelinna neiud suudavad teha midagi suurt.

Euroopa kultuuripealinna segakoor

Sihtasutus Tallinn 2011 koos oma partneritega tegeleb kultuuri kureerimisega Euroopa kultuuripealinna aastaks. Muude põnevate ideede kõrval tuli neil mõte ka ise aktiivselt kultuuri loomises osaleda. Nii sündis koor, mis teeb esimesi samme kergemalt repertuaarilt nõudlikuma suunas. Sõltuvalt laulust võivad 26 kooriliiget jaotuda isegi kaheksasse häälerühma. Häälte paabelit hoiab püsti dirigent Veronika Portsmuth. Siiani pole koor avalikkuse ees üles astunud, samas on kõik avalöögiks valmis ning isegi kelmikas vormirõivas olemas. «Laululahingu» vaatajail avaneb võimalus selle erilise aasta programmi koostajatega teleri vahendusel kohtuda. Laulavad tuntud ja toredad kultuuriinimesed – Mikko Fritze, kes juhib Tallinna kultuuripealinna projekti, Kultuurikatla juht Peeter-Eerik Ots, Kinoliidu juht ja Kinobussi vedaja Mikk Rand, Henry Tiismaa ansamblist Kriminaal­ne Elevant, Erko Valk Prussakovi-nimelisest rattaühingust jpt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles