Iisraellanna: olen 120-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariam Amash sünnitunnistust näitamas
Mariam Amash sünnitunnistust näitamas Foto: AP / Scanpix

Iisraelis elav naine võib olla maailma vanim inimene.

Mariam Amashi kinnitusel on ta sünnitunnistusele märgitud sünniaastaks 1888 ja ta on seega 120-aastane, kirjutab AP.

Iisraeli ametivõimud üllatusid, kui Amash oma isikutunnistust läks uue vastu välja vahetama. Vanas passis ja ka sünnitunnistusel seisab, et naine on sündinud 1888 ehk 120 aastat tagasi.

Iisraeli ametnikud uurisid siiski naise päritolu ja passis seisvaid andmeid.

Iisraeli siseministeeriumi esindaja Sabine Haddadi kinnitusel näitas esmane uurimine, et Amash on tõesti sündinud aastal 1888. Haddad lisas, et nad asi nõuab siiski veel lisauurimist.

 

«Meie andmed pärinevad Türgi arhiividest. Amashi koduküla Jisr a-Zarka  asub piirkonnas, mida 1880. aastatel valitsesid türklased,» lisas Iisraeli siseministeeriumi esindaja.

 

Amashi sugulaste kinnitusel on naisel kümme poega ja üks tütar, kes saab varsti 90-aastaseks. Lisaks on iisraellannal 120 lapselast, 250 lapselapselast ja 20 lapselapselapselast.

 

«Ta on seni hea tervise juures. Iga päev käib ta jalutamas ja joob vähemalt ühe klaasi oliivõli. Talle meeldib rääkida vanadest headest aegades, mis olid enne Esimest maailmasõda,» nentis üks Mariam Amashi sugulastest.

 

Mariam Amash on moslem ja ta on käinud koos oma perekonnaga Mekas palverännakul. Viimane kord käis ta seal 105-aastasena.

 

Guinnessi rekordite raamatu esindaja Amarilis Espinoza kinnitusel uurivad nad Mariam Amashi vanust.

 

«Püüame Amashi täpse vanuse kindlaks määrata tema sünnitunnistuse, koolitunnistuste ja meditsiinidokumentide põhjal,» lausus Espinoza.

 

Praegu on Guinnessi rekordite raamatu andmetel maailma vanim inimene 114-aastane ameeriklanna Edna Parker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles