Iron Maideni endine laulja Blaze Bayley võtab lavale ka bändi Eestist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blaze Bayley koos ansambliga
Blaze Bayley koos ansambliga Foto: http://www.myspace.com/blazebayley

19. aprillil klubis Tapper esinev Blaze Bayley võtab soojendusbändiks lavale Eesti heavy-metal pundi Steel Scream.

Streel Scream alustas 2007. a bravuurse ingliskeelse heavy metaliga, otsides juuri ajast, mil edumeelsed rokkarid käisid ringi korvpalliketside ja nahktagi peale tõmmatud narmendava teksavestiga. Ansambli Taak laulja Mart Kalvet on nentinud nende algusaegade materjali kohta, et «see meenutab päevi, mil Metallica oli veel noor, higine ja huvitav».

Mart Kalvet on ka Steel Screami kahe uue loo «Elamata elu» kui «Pikkade nugade päev» tekstide autor; muusika on bändiliikmete ühislooming.

19. aprillil on Tapperi laval tervelt kolm bändi: Blaze Bayley, Steel Scream ja ka kogu tuuril kaasa tegev moodsalt massivse saundi ja naisvokaaliga Motherstone Itaaliast.

Blaze Bayley sai muusikaringkondades tuntuks kui Inglismaa rokibändi Wolfsbane laulja. 1993. aastal, mil Iron Maideni kauaaegne vokalist Bruce Dickinson lahkus, valiti teda asendama Bayley, kelle esimeseks plaadiks uues bändis sai «The X Factor».

Järgnes mitmeaastane tuuritamine ning 1998 albumi «Virtual XI» lindistamine. Kui Iron Maiden 1999. aasta veebruaris teatas, et nende ridadesse naaseb Bruce Dickinson, asutas Blaze Bayley uue, omanimelise bändi.

Tänaseks on Blaze välja andnud neli stuudioplaati, ühe liveplaadi ning live DVD. Märtsis peaks ilmavalgust nägema ka uus DVD «The Night That Will Not Die».

Piletid klubis Tapper toimuvale kontserdile on müügis kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades hinnaga 295 krooni. Piiratud koguses 250-krooniseid sooduspileteid müüakse Tallinnas kauplustes «Lasering» (Pärnu mnt. 38), «Rockroad» (Endla tn. 38) ja klubis «Tapper» (Pärnu mnt. 158g).

Uksed kontserdile avatakse kell 20 ja üritus on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles