Video: USA linnake paneb kitsed pargis muru pügama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs New Yorgi osariigis asuv Hempsteadi linn hakkab kasutama keskkonnasõbralikku muruniitmismeetodit – nimelt asendavad niidukit edaspidi viis kitse.

Linna esindaja Kate Murray põhjendas kitsetallede ostmist sellega, et tegu on keskkonnasäästliku lahendusega, vahendab Reuters.

Murray sõnul koosneb Nigeeria kääbuskitsede menüü just neist taimedest, mis linnahaljastajatele oma kiire kasvuga peavalu valmistavad.

Praegu on kitsed, kellest igaüks maksis 250 dollarit ehk ligi 3000 krooni, töötamiseks veel liiga väikesed, kuid varsti kavatsetakse neid erinevatel haljasaladel kasutama hakata.

«See hakkab välja nägema nii, et viime nad teatud kohta, võib-olla paneme nad teisaldatavasse aeda, laseme neil oma asjad ära teha, käigu pealt kõhu täis süüa ja viime nad järgmisse kohta,» kirjeldas Murray.

Hempstead on keskkonnasõbralikkusega ka varem silma paistnud – paari aasta eest hankis linn parki tekkinud puukidest vabanemiseks kanad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles