«Laululahingu» finaali pääses Tõrva neidudekoor

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm Foto: Postimees

ETV hittsaate «Laululahing» esimeses poolfinaalis kruvisid võistluspinget Tallinna Ülikooli kammerkoor, Rakvere Gümnaasiumi segakoor ja Tõrva laulustuudio. Võitjana lahkus Tõrva koor.

Poolfinaalidest alates on žüriil nõuandev roll ja otsuse, kes kolmest koorist pääseb finaali, langetavad televaatajad.

Ka poolfinaalis tuleb kooridel esitada kolm laulu - I vooru laul ehk kodus õpitud laul, II vooru laul, mis tõmmatakse loosiga sama päeva hommikul ja esitatakse popurriina. III vooru laul lauldakse koos ühe tuntud Eesti artistiga ja see selgub saates.

I vooru laulud

Tallinna Ülikooli kammerkoor, «Oma laulu ei leia ma üles»

Aarne Saluveer nautis esitust ja ei öelnud midagi negatiivset. «Selle loo arranžeering oli tõeliselt kihvt ja esimest korda saate ajaloo jooksul nautisin laulu,» jagas Maire Aunaste kiidusõnu. Annely Peebo soovitas selle laulu ja välimusega Austrias võistelda, sest nad oleks seal kindlasti edukad.

Rakvere Gümnaasiumi segakoor, «Tean, ei tea»

Maire ennustas, et Rakvere noored jõuavad kindlasti maailmas kaugele. «Ma sain igast sõnast aru ja see on väga positiivne. Tean omast kogemusest, kui raske on hea diktsiooniga laulda,» ütles Annely ja kiitis ka tütarlaste välimust. Aarne arvates oli õige lugu õigete inimeste esituses, kuid nentis, et kasvuruumi natuke on.

Tõrva laulustuudio, «Kaks kuukiirt mu toas»

«Vapustav, nad on nii stiilsed ja kaunid. Laul oli väga raske, aga nad laulsid seda intonatsiooni poolest puhtalt,» sõnas Annely. Aarnele jäi silma, et tegemist oli väga selges viipekeeles edastatud sõnumiga: «Muusika pluss viipekeel moodustasid meeldiva terviku.» Maire pani tähele, kui uskumatult stiilsed kõik kolm koori olid. 

II vooru laulud

Tallinna Ülikooli kammerkoor, «Tagametsa tango» filmist «Siin me oleme»
Rakvere Gümnaasiumi segakoor, «Kodulaul» filmist «Nukitsamees»
Tõrva laulustuudio, «Põgene vaba laps» filmist «Viimne reliikvia»

III voorus laulsid koorid Hardi Volmeri laule.

Saate lõppedes aga avalikustasid Tõrva lauluneiud saladuse, mis on nende õnneaksessuaarid. «Kindad! Teist saadet järjest olid meil kindad käes ja kasutame neid kindlasti ka finaalsaates,» rääkisid võidurõõmust säravad neiud.

Žürii üllatusliikme Annely Peebo jaoks oli see esimene kokkupuude Laululahinguga. «See on vapustav, mida ma täna siin olen kogenud! Olen keeletu. Kõik koorid olid väga stiilsed,» ütles Peebo pärast saadet. Ta ütles, et ei osanud saatesse tulles ette kujutada, millega täpselt tegemist on.

«Eesti inimesed on reeglina kinnised, põhjamaised. Kuid siin oli selline esinemisvabadus, oskus liikuda ja ennast väljendada! Sellest kõigest sain suure positiivse emotsiooni,» rääkis Peebo.

Järgmisel laupäeval võistlevad Haapsalu kammerkoor, WAF-koor ja Kambja laulukoor Läte. Laululahingu võitja selgub 2. mail finaalsaates.

Sel hooajal saab Laululahingule laupäeviti internetis kaasa elada juba hommikust alates. Kell 9.30-19 näeb veebikaamerapilti kooride proovidest, kus valmistutakse õhtuseks otsesaateks. Ka otsesaade on nähtav internetis. Aadress: www.etv.ee/otse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles