Miljonimängija viis koju 250 000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Pühapäevases TV3 saates «Kes tahab saada miljonäriks?» jätkas esmalt mängu Pille, kes kindlustas endale eelmises saates 32 000 krooni.

Pille mäng jäi katki 125 000 krooni küsimuse juures, mis tahtis teada, keda peetakse veekindla ripsmetuši loojaks. Pärast kahe variandi eemaldamist jäid alles Elizabeth Arden ja Helena Rubinštein, millest õige oli viimane, kuid Pille seda kindlalt ei teadnud.

Mängija otsustas raha välja võtta ning viis koju 64 000 kroonise tšeki.

Järmisena pääses nobedate näppude voorust läbi Mirko, kelle esimeseks takistuseks sai see, et ta ei teadnud kindlalt Suusamuuseumi asukohta. Variandid olid Viimsi, Märjamaa, Otepää ja Ristna. Ta küsis abi publikult, kellest 93 protsenti pakkus vastuseks Otepääd, mis oligi õige.

Tuhande krooni küsimus tahtis teada inimest, kes on esinenud filmides «Õnneseen» ja «Koduõu», lõpetanud Tartu Ülikooli Õigusinstituudi ning õpib Berklee muusikakolledžis. Mängija kasutas õlekõrt 50:50, mis jättis lauale Jaanika Sillamaa ja Maarja-Liis Ilusa. Mirko valis viimase ja õige.

Järgmise küsimuse juures vajas ta sõbra abi. See kõlas nii: «Kuidas nimetatakse mošee läheduses asuvat ringrõduga torni, millelt kuulutatakse palvuse algust?». Vastusevariandid olid mimoos, minarett, kvnitett ja amulett. Sõber teadis, et vastuseks on minarett.

Kaheksas küsimus tahtis teada, kus asub kuulus Doodžide palee, kas Veneetsias, Bilbaos, Sevillas või Cremonas. Mirko vastust ei teadnud ja otsustas 4000 krooni välja võtta. Õige vastus oleks olnud Veneetsia.

Kolmandana mänginud Priit vajas esimese õlekõrre abi üheksanda küsimuse juures. Selles küsiti, millise teatri mängukavva kuuluvad etendused «Karge meri», «Kajakas», «Kangelane» ja «Kokkola», kas Ugala, Endla, Vanemuise või Eesti Draamateatri.

Publikust suurt abi ei olnud, sest hääled jagunesid peaaegu võrdselt. Siis lasi ta eemaldada kaks varianti ning alles jäid Endla ja Vanemuine, millest õigeks osutus Endla.

Kaheteistkümnes küsimus tahtis teada, milline Iisraeli linnadest ei asu Vahemere rannikul, kas Tel Aviv, Haifa, Nazareth või Jaffa. Priit helistas sõbrale ning koos arutledes jõuti selgusele, et vastuseks on Nazareth.

Veerand miljoni küsimus kõlas nii: «Kes on saanud Vabadusristi II liigi 1. järgu aumärgi, kas Julius Kuperjanov, Johan Laidoner, Ernst Põder või mitte keegi?». Mängija kasutas neljanda õlekõrre, tarkade meeste klubi, abi, ning nemad teadsid kindlalt, et seda aumärki pole veel mitte keegi saanud.

Poole miljoni küsimus kõlas: «Millisele maailmakuulsale pianistile kirjutasid oma «Klaverikontserdi vasakule käele» nii S. Prokofjev kui M. Ravel?». Variandid olid Paul Wittgenstein, Siegfried Rappon, Theodor Leschetizky ja Josef Labor. 

Priit ei teadnud, et õige vastus oli Paul Wittgenstein, ning võttis välja 250 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles