Folgi esinejad teada ja piletid müügis!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetüdruk Brasiilia grupist Clã Brazil.
Päikesetüdruk Brasiilia grupist Clã Brazil. Foto: Clã Brazil

XVII Viljandi pärimusmuusika festival toob 23.–26. juulini Viljandisse muusikuid Indiast, Brasiiliast, Euroopast ja Venemaalt, kokku astub folgipeol üles ligi 30 esinejat Eestist ning 13 mujalt maailmast. Festivali teemaks on «Soolo!» ning meisterlikku pillimänguoskust peeti silmas ka esinejate valikul.


Programmijuht Tarmo Noormaa sõnul kuuleb folgil mitmeid spetsiaalselt selleks korraks kokku kutsutud Eesti koosseise.



«Pärimusele tugineva kavaga esineb viiuldaja Andres Mustonen koos Maarja Nuudi ja Taavo Remmeliga. Tooksin veel välja viiuldaja Tiit Kikase, kes kasutab oma kontserdil ka laserkannelt, ning folkrokipoisid Zetod, kes on loomejõud ühendanud Lenna Kuurmaaga,» rääkis Noormaa.



Ameerikast ja Indiastki


Vanadest lemmikutest rõõmustavad publikut Vägilased, Untsakad, Väikeste Lõõtspillide Ühing, Svjata Vatra, Triskele ja Oort. Uuematest tegijatest annavad kontserdi pärimusfusiooni punt Paabel, armeenia rahvamuusikat mängiv Atlas, ansambel Klapp jt.



Suurem osa välisesinejaist tuleb Euroopast, ent kaugemad külalised on pärit Indiast, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast. «Idamaist vürtsi lisavad sitarimängija ja tablamängija Indiast, oma maa muusikalist traditsiooni tutvustab võluv Brasiilia tüdrukutepunt Clã Brazil,» märkis Noormaa. «Elamust pakub kindlasti ka tseremoniaalseid laule esitav Arizona indiaanihõimu Tohono o’odham vaimne juht Rupert Encinas, indiaani nimega Ba’ag Da ehk Lendav Kotkas.»



Passi saab kodulehelt

Lisaks kuuleb Rootsi ja Senegali muusikutest koosnevat gruppi Ellika & Solo, balalaikavirtuoosi Aleksei Arkhipovskyt Venemaalt, tõva kurgulauljat Andrei Mongushi, ameerikasoomlaste rahvalaulude kavaga esineb J. Karjalainen Soomest.



Kohale tulevad ka astuuria rahvamuusikale spetsialiseerunud Blima Hispaaniast, Alpine Ramblas Austriast, torupillimängijad Stefan Timmermans ja Bart de Cock Flandriast, trummidel meloodiat mängiv Petter Berndalen Rootsist, ZEF Prantsusmaalt ning rändmuusikud Ethno in Transit.



Festivali päevapiletid maksavad Piletilevi müügikohtades 180–390 krooni, passe saab osta kodulehelt www.folk.ee/festival, mai lõpuni on nende hind 790 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles