Almer Jansu peletab hingest halva energia

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Indrek Galetini kommentaar näitusele: «Muidu oli väga põnev, aga miks iga nurga peal pidi olema Võluvee pudel? Kas see oli nende promoüritus? See on näiteks sama, kui mina teeksin aktifotode näituse ja iga laua nurgal oleks kondoom...»
Fotograaf Indrek Galetini kommentaar näitusele: «Muidu oli väga põnev, aga miks iga nurga peal pidi olema Võluvee pudel? Kas see oli nende promoüritus? See on näiteks sama, kui mina teeksin aktifotode näituse ja iga laua nurgal oleks kondoom...» Foto: Indrek Galetin

Kes linnapeal päikest nautimas või soovib peale tööd väikest
energialaengut, siis võiksite läbi põigata Harju tänava galeriist Aatrium.

Eile avati seal nimelt Jaapani veeuurija Masaru Emoto imearmas fotonäitus «Veekristallid - headel sõnadel on võlujõud».

Halba energiat aitas näitusesaalist ja inimeste hingest peletada tantsupedagoog Almer Jansu.

Jaapani veeuurija Masaru Emoto näitus «Veekristallid - headel sõnadel on võlujõud» on galeriis Aatrium avatud kuni 18. märtsini.

Alates 10. aprillist saab seda ka kaks nädalat Rahvusraamatukogu fuajees näha.

Avamisel musitseeris oma 'helisevate kaussidega' Almer Jansu. Külalistele pakuti joogiks võluvett ja bezeeküpsiseid.

Juba 15 aastat vett uurinud Masaru Emoto pildistab kiirfotograafia abil külmutatud vees tekkivaid kristalle.

Ta tegi revolutsioonilise avastuse, et vesi kui äärmiselt hea ja kiire infokandja reageerib sellele suunatud sõnadele ja mõtetele.

Masaru Emoto alustas oma uurimust, pildistades esmalt looduslikust veest külmutamise abil saadud kristalle. Veeproov pandi sajale Petri tassile ja asetati seejärel kaheks tunniks külmikusse.

Proove pildistati mikroskoobi all, mis suurendas tekkinud kristalle 200-500 korda. Pildistamine toimus ruumis, mille temperatuur oli 5 kraadi alla nulli.

Allikavee, jõgede, järvede, rabade ja liustike vee kristallide pildistamise tulemuseks olid harmoonilised ja kaunid kristallid. Seejärel võttis fotograaf proove veest, mis oli kokku puutunud inimtegevusega.

Sageli olid tekkinud kristallid peaaegu olematud, ebaselged ning disharmoonilised. See viiski teadlase mõtte uutele radadele.

Ta hakkas läbi viima katseid jälgimaks, mis juhtub veeproovidega, kui neid on teadlikult mõjutanud inimteadvus.

Veele näidati erinevaid sõnu – negatiivse alatooniga nagu «sa vana loll», «vihkan sind!» ja positiivse tähendusega nagu «armastus», «tänutunne».

Masaru Emoto mängis veeproovidele ka erinevat muusikat alates klassikalisest muusikast ja rahvalauludest kuni popmuusika ja hevimuusikani.

Kuulsate klassikute Mozarti, Bachi ja Beethoveni palade mõjul tekkisid mitmetahulised kaunikujulised kristallid.

Rahvalauludes peituvad iidsed tarkused lõid samuti huvitavaid ning harmoonilisi kristallikujutisi.

Sama ei saanud alati öelda popmuusika ja hevimuusika kohta.

Hevimuusikas peituv destruktiivsus mõjus ka veele ning kristalle ei moodustunudki, tekkisid vaid ähmased lõhustunud kujutised.

Tulemused kinnitasid doktor Masaru Emoto hüpoteesi: positiivse sisuga sõnad lõid kauneid kristallstruktuure ning negatiivset energiat kandavad sõnad moonutatud ja ähmaseid kujutisi.

Igal meie mõttel ja sõnal on jõud. Nagu Masaru Emoto korraldatud katsetest ilmneb, on vesi suurepäraseks keskkonnaks, mis võimaldab jälgida erinevate võnkesageduste poolt esile kutsutud erineva geomeetrilise kuju ning struktuuriga kristallide tekkimist.

Masaru Emoto töödest saab lähemalt lugeda:
www.hado.net
www.hado.com
www.masaru-emoto.net

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles