Last ei lubatud soengu tõttu kooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indiaanisoeng
Indiaanisoeng Foto: jupiterimages.com

USAs Ohio osariigis Parmas leidis aset juhtum, kus last ei lubatud soengu tõttu kooli.

Nimelt oli kuueaastase Bryan Ruda ema Michelle Barile oma lapse pealekäimisel lasknud võsukesele lõigata niinimetatud indiaanisoengu, kirjutab Yahoo news.

«Laps tahtis indiaanisoengut, kus peapeale oleks jäetud juustetriip ja külgedelt oleks kiilaks aetud. Ta sai selle,» lausus ema.

Michelle Barile lisas, et mitte ükski tema poja algkoolis kehtiv seadus ei keela juukseid lõigata nii, nagu laps soovib.

«Saan aru, et koolis on kehtestatud koolivorm. Kuid soengu ettekirjutused on juba liiast. Nad ei saa mulle öelda, kuidas ma pean oma lapse juukseid lõikama,» lausus ema.

Algkooli juhataja  Linda Geyeri arvates aga tekitas Bryan Ruda soeng teistes laste seas segadust ning nad olid indiaanisoenguga õpilase sunnitud koju saatma.

«Indiaanisoengud ei vasta meie kooli poliitikale. Keelatud on kõik, mis lapsi õppetööst kõrvale juhib ja liigset elevust tekitab,» lausus kooli juht Linda Geyer.

Greyeri arvates ei lasknud Ruda oma uue soenguga teistel õpilastel õppetööle keskenduda.

Bryan Ruda ema Michelle Barile lisas, et ta ei hakka kooliga soengu pärast vägikaigast vedama, vaid paneb oma lapse teise kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles