Autode võidusõidu «Street Power» korraldajad tõmbasid osalejatel naha üle kõrvade

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Street Power
Street Power Foto: Club Vision
Täna, 9. mail toimus Tallinna Lauluväljakul suur võidusõidu- ja kontsertshow «Street Power», mille kulminatsiooniks pidi olema, tund enne südaööd, ühe miljoni krooni suuruse võidusumma üleandmine kõige vihasemale ja kiiremale sõitjale. Lisaks lubasid korraldajad loosida pealtvaatajate vahel välja tuttuue auto Citroen C4 VTR-Sport.

Kõik kulges plaanipäraselt kuni umbes kella seitsmeni õhtul, kui algas autode finaalsõit. Viimase sõidu ajal võtsid ürituse korraldajad Martin Mägi ja Gunnar Laast piletikassast välja kogu päevakassa ning mehed kadusid seejärel, kui tuul teadmata suunas.

Tegemist on kogupere üritusega, kus esinema pidid tuntud Eesti artistid nagu Tanel Padar & The Sun, Släm, Rolf Junior, Nancy, Kairit Tuhkanen, Mad-Masterz ja 42GO. Nende lisaks ka Eesti parimad huumori ja sketši meistrid Hendrik Normann ja Aleksander Ots ning õhtujuhiks oli Genka.

Lisaks lubasid korraldajad 100 000 krooni meie selle aasta Miss Estonia tiitlivõitjale, Diana Arnole, et kaunitaril oleks võimalus Bahamal «Miss Universumil» Eestit esindada.

Võistluse kohtunikeks ja ekspertideks on ralliäss Vello Õunpuu ja veokite maailmameister Marco Lee ning õhtu pidi kulmineeruma efektse Ruf ilutulestikuga.

Uurisime ürituse ühelt kaaskorraldajalt, Club Vision omanikult Meeliselt , mis siis täna täpsemalt Lauluväljakul juhtus ja miks nii suurejooneliselt väljareklaamitud üritus luhtus.

Meelis: Esmalt pean ütlema, et meie firma polnud kuidagi seotud ürituse korraldamisega. «Street Poweri» korraldaja on firma Redice Grupp OÜ, mille eesotsas Martin Mägi ja Gunnar Laast. Sama firma tellis meilt ka ürituse jaoks hümni «Street Power», esitajateks Släm versus Mad-Masterz.

Miks üritus siiski vett vedama läks?

Ilm oli kehv, sadas ja rahvast oli oodatust vähem. Ilmselt tõdesid korraldajad mingil hetkel, et asi kisub kiiva ning otsustasid lihtsalt jalga lasta, et mitte häbisse jääda.

Osa artiste olid selleks ajaks juba esinenud, kuid vaevalt nad oma esinemise eest tasu näevad. The Sun ja Tanel Padar keeldusid üldse lavale minemast, kui kuulsid, et ürituse korraldajad on uttu tõmmanud.

Mis saab heli-, valgus-, lavaehitajate tasudest, ei kujuta ettegi. Kõige rohkem oli kahju ka Miss Estoniast, kes ootas kella kahest alates, et lavale astuda. Tüdruk oli kohale tulnud vaatamata sellele, et oli tõbine ning külmetas lisaks ka üritusel veel päris korralikult.

Samuti lubati üritusele pileti ostnud inimeste vahel välja loosida auto ja suur plasmateler, kuid need ootavad loosimist ilmselt siiani.

Tünga sai ka Lauluväljak, turvafirma G4S, firma Kontsertlavad ja paljud teised üritusega seotud tegijad.

Millal te tähele panite, et asi hakkab kiiva kiskuma ja et ürituse korraldajad on sõnagi lausumata lahkunud?

Korraldajad lahkusid kõige põnevamal hetkel. Siis, kui kõigi tähelepanu oli keskendunud viimasele sõidule. Rahvas oli eufoorias, üks võistleja pani isegi vastu betoonposti.

Korraldajad Martin ja Gunnar lihtsalt hiilisid sel ajal kassasse, võtsid välja kogu raha ning lasid seejärel kiirelt jalga.

Mitu võistlejat kohal oli?

Seitse. Vähe ilmselt seepärast, et ilm oli väga kehv.

Kes sõidu võitis?

Subaru roolis olnud saarlane Gre aka Hannes.

Mis nüüd edasi saab?

Kõik kellega Redice Grupp OÜ on esinemislepingud sõlminud, teevad esmaspäeval politseile avalduse ja asi läheb kindlasti kohtuni välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles