Online-intervjuu: vastab Tanel Padar

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Elu24.ee lugejate küsimustele vastab Eesti popim rokklaulja Tanel Padar.

Kas koos The Sun’iga on uut plaati oodata?
Uue plaadi ettevalmistused käivad ja salvestused peaks algama mai alguses!


Mis tunne oli Iraagis kontserti anda ja kas sinna sõites oli sõjaolukorra ees väikene kartus ka sees?
Ei olnud mingit kartust, kuna puudusid igasugused eelarvamused ja hirmud. Eks meid säästeti ka enne minekut seal toimuvast! Kontsertid olid omamoodi lahedad, pole kunagi varem keset kõrbe ju esinenud.

Ilmaga meil väga ei vedanud, suud ja silmad olid liiva täis, sest just sel ajal kui esinesime, oli liivatorm ja temperatuur kusagil 10-12 kraadi juures. Aga lõppkokkuvõttes oli väga lahe ja eluks ajaks meeldejääv seiklus!


Kui enamus Eesti mõistes kuulsaid muusikuid annavad kontserte üpris suurte summade eest, siis mis tingimustel oleksid nõus tasuta esinema?
Põhjus, miks esinetakse suurte summade eest, tuleb sellest, et kui tahad kvaliteetselt ja väga hästi oma asja teha, on vaja head tehnikat ja meeskonda, kes ju kõik oskavad tehtud töö eest raha küsida. ;)

The Sun esineb heameelega tasuta heategevuseks, kui kõik selle üritusega seotud inimesed seda missioonitundest ja tasuta teevad. Siiani on just artistid ainsad, kes taolistel üritustel tühjade kätega peavad jääma! Kui eesmärgid on üllad, siis miks ka mitte.


On sul fännidega seoses ka mõni ekstreemsem mälestus?
Meenub vaid üks seik, kus sain lakkamatult kirju ja sõnumeid ühelt tütarlapselt (29), kes oli minu laulu sõnu kuulates neid väga isiklikult võtma hakkanud. Kui ma laulsin: «Tulen kindlalt alati ikka tagasi,» siis ei pidanud ta paljuks minu peale vihastada, et kuhu ma siis jäin. . . Aga see on vaid üks näide paljudest.


Sooviksid sa mõnikord, et oleksid täiesti tavaline ja mitte kuulus inimene?
Hmmmm. . . Ja käia 9st-5ni, esmaspäevast reedeni tööl. . . Vist mitte! Ma armastan muusikat nii väga ja ei kujuta oma elu ilma selleta ette. Kui ma peaksin käima iga päev tööl, ei jääks mul ju oma armastuse jaoks piisavalt aega. ;)

Mulle meeldib luua muusikat ja seda ka teistega jagada! Mul on vedanud, et on kellega seda jagada. Ja kõige selle juures leian ma aega ka tavaline inimene olla. ;)


Milline enda laul meeldib sulle kõige rohkem ?
«See on see» mis kõlab «Veidi valjem kui vaikus II» peal! Õige pea peaks raadiotesse jõudma ka selle loo rokk-versioon, mille üle ma veel eriti õnnelik ja uhke olen! Aga veel veidi kannatust.


Kas mõni MTV video on ka valmimas lähiajal?

Seda oleks mõistlik küsida MTV käest. Ma usun et lähikuudel mitte, aga sel aastal kindlasti!


Kui sinust ei oleks saanud muusikut, siis kellena sa tõenäoliselt praegu töötaksid?
Metsavahina. ;)


Mis Tanel Padaril ja The Sun'il suvel plaanis on?
Plaanid on suhteliselt paigas. Kindlasti tuuritame Eestis ja külastame ka naaberriikide festivale. Ja peale selle tahaks muidugi suve nautida nii palju kui võimalik.


Kuidas on suhted teie bändi liikmete vahel? Kas veedate ka vaba aega koos?
Vaba aeg on meil suhteliselt piiratud ja piirdub enamasti magamisega. Seega me üksteisel kaisus ei käi, aga kontsertitel ja muudel toredatel üritustel käime ikka koos nii palju kui võimalik.

Aeg ajalt toimuvad meil ka toredad pereüritused, seal hulgas ka kepikõnni sise-MM, mis on küll osavõtjate vähesuse tõttu jäänud siiani unarusse.


Milliseid hobisid ja harrastusi sul veel peale muusika on?
Pimedal ajal pole suurt nagu millegagi tegeleda, aga kevadest kuni talve tulekuni üritan võimalikult palju jõe peal käia (Jet Sky). Üleliigset aega muidugi liiga palju pole, aga niisama vedeleja tüüp ma ka ei ole. Koguaeg on midagi teoksil ja toimumas.


Kas sinu jaoks on lugude kirjutamisel inspireerivamaks kurbus või hoopis rõõmsad sündmused?
Labiilse närvisüsteemiga laulukirjutaja ma pole, et nutt ja naer läbisegi. ;) Eks neid emotsioone, mis tekib ja enda seest leida võib, on igasuguseid. Pole kindlat eelistust. Pigem on loo iseloom ja sõnade sinu need, mis loo kas kurvaks või rõõmsaks muudavad. Mina ei ole kindlasti seda tüüpi, et tahaks oma valu ja kannatustega kogu maailma üle valada. Soovin alati vaid head.


Tundud laval alati väga vaba. Kas sul on tegelikult aga ka esinemisnärv sees?
Laval on lihtsalt nii hea olla, et kõik mured ja hirmud kaovad kus see ja teine! Lavanärv on igati normaalne, kuigi mina seda enamasti ei tunne.


Kuidas tuled toime pideva meedia tähelepanuga? Huvitab sind üldse, mida inimesed sinust arvavad?
Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Meedia loob enamasti mingisuguse pildi sinust, mis enamasti ei ole selline nagu sa ise ennast tunned-tead.

Õnneks on meedia vist natuke hakanud aru saama, et pole mõtet lihtsalt lahmida kontrollimata fakte. See on lihtsalt alatu ja ahistav. Minu jaoks on oluline mida minu lähedased minust arvavad.


Kui palju on Sinu elu muutnud ansambel The Sun?
No kuidas võtta nüüd. ;) The Sun on minu loodud bänd, seega kujundan mina The Sun'i elu. Aga ma arvan et oleme koos pidevas muutumises.


Kas ja millal on plaanis jälle USA-eestlastele esinema tulla?
Kohe kui suudame leida mõned nädalad vaba aega!


Kas sulle on lavale loobitud stringe/ rinnahoidjaid või midagi sellist?
Ooojaaaa! Meil on prooviruumis juba mõnus kogu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles