Eurovisiooni võitja Rybak oli koolis kiusatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Александр Рыбак.
Александр Рыбак. Foto: Reuters / Scanpix

Eurovisioonil Norrat esindanud ja võitnud Alexander Rybak näitas muusikalist andekust üles juba lapsena.

Kuid tema kooliaeg ei olnud just meeldiv, kirjutab STT.

Juba enne Eurovisiooni algust soosiku staatusesse tõusnud laulja sündis 1986. aastal Valgevenes. Pere kolis Norrasse, kui poiss oli nelja-aastane.

Rybak alustas muusikaõpinguid viieaastasena ja nüüd on tal selge nii viiuli- kui ka klaverimäng.

Noormehe mõlemad vanemad on muusikud, ema klaverimängija ja isa viiulikunstnik.

Muusik paljastas, et Norra ühiskonda sisseelamine ja sealses koolis käimine ei olnud tema jaoks lihtne. Ta kannatas ka üksinduse all, kuna pidi mitu tundi päevas klaverit ja viiulit harjutama.

Koolikaaslaste arvates oli poiss kummaline ja selle tõttu teda narriti. Olukord muutus paremaks, kui Rybaki tüdruksõbraks sai temast paar aastat vanem Ingrid Berg Mehus.

Kuigi suhe lõppes viis aastat tagasi, pühendas Rybak oma euroloo «Fairytale» endisele kallimale, kelle järele ta siiani igatsust tunneb.

Hoolimata eluraskustest sai Rybak muusikamaailmas juba noorena tuntuks. 2004. aastal võitis ta maineka Anders Jahre Culture auhinna.

Norralased teavad teda ka kohalikust talendisaatest, kus ta pääses poolfinaali.

Rybak tegi koostööd ka Norra ansambliga A-Ha.

Andekas noormees on katsetanud ka muusikateatrit. Paar aastat tagasi oli tal roll muusikalis «Viiuldaja katusel» ning ta sai selle eest Norra teatriauhinna Hedda.

Ka on Rybak osalenud juba filmis. Ta mängis linateoses «Yohan» Levi nimelist tegelast.

 



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles