Teismelisena lennurekordi püstitanu tegi enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vicki Van Meter 11-aastasena
Vicki Van Meter 11-aastasena Foto: AP / Scanpix

Vaid 12-aastasena üle Atlandi lennanud ameeriklanna tegi möödunud nädalalõpul enesetapu.

Vicki Van Meter oli surres 26-aastane, kirjutab AFP.

Van Meter sai maailmakuulsaks 1994. aastal, kui tal lendas koos lennuõpetajaga üle Atlandi USAst Suurbritanniasse. Ametlikel andmetel on ta noorim sellega hakkama saanud lendur.

Van Meteri surnukeha leiti tema Pennsylvania osariigis Meadville`is asuvast kodust. Ta oli ennast maha lasknud. Naise perekonna kinnitusel kannatas ta depressiooni all.

«Ta oli õnnetu, kuid ta ei soovinud sellest rääkida. Viimasel ajal aga oli märgata paranemist ja arvasime, et ta on depressioonist üle saanud,» lasusu Van Meteri vend Daniel.

Van Meteri lend 1994. aastal oli osa USA lennundusbuumist, mille eesmärgiks olid laste lennurekordid. 1996. aastal saabus sellel järsk lõpp, kui seitsmeaastane Jessica Dubroff koos oma isa ja lennuinstruktoriga lennukiga alla kukkusid. Kolmik tahtis püstitada üle USA lendamise rekordit.

Van Meter lendas üle USA 11-aastasena 1993. aastal. Tal oli lendudel alati ka lennuõpetaja kaasas, sest USA seaduste kohaselt ei tohi alla 16-aastased üksinda lennata.

1994. aastal tegi ta lennu üle Atlandi, vahepeatustega Gröönimaal ja Islandil. Lennuinstruktori kinnitusel juhtis Van Meter kogu aeg ise lennukit. Probleeme tekkis siiski tugeva tuulega ja tüdruk oli sunnitud lendama tavapärasest madalamal, ainult paarisaja meetri kõrgusel, et Cessna väikelennuki tiivad ei jäätuks.

Täiskasvanuna  õppis  Vicki Van Meter ülikoolis õigusteadust ja tegi ka vabatahtlikku tööd Moldovas.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles