Guillermo Del Toro hakkab «Kääbikut» lavastama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guillermo Del Toro
Guillermo Del Toro Foto: AP / Scanpix
Mehhiko õudusrežissöör Guillermo Del Toro kinnitas, et 99-protsendilise tõenäosusega hakkab just tema lavastama J. R. R. Tolkieni romaanil põhinevat filmi «Kääbik».

Del Torot hakati «Sõrmuste isanda» eellooks oleva «Kääbiku» lavastamisega seostama juba jaanuaris, kuid hiljuti selgus, et lepingut pole temaga veel sõlmitud, vahendab digitalspy.

«Kääbiku» filmiversiooni tulevik sattus küsimärgi alla, kuna Tolkieni esindajad teatasid, et kaebavad «Sõrmuste isanda» filmitriloogia tootnud New Line Cinema kasumi jagamisel tekkinud erimeelsuste tõttu kohtusse. Samuti kavatseti filmistuudio suure kahjumi tõttu Warner Brosiga liita.

Nüüd kinnitas Del Toro aga, et kavatseb tõepoolest «Kääbikut» lavastama hakata. «Pean alles läbirääkimisi, aga mulle meeldiks Uus-Meremale kolida ja järgmise kümne aasta jooksul lambaid süüa,» teatas lavastaja. «Peaksin hea meelega kaanonist kinni. Ja raamatus on ka suuri ämblikke ning ma armastan suuri ämblikke!»

Del Toro kinnitas, et praegu püüab ta end ka teiste Tolkieni teostega kurssi viia. «Ütlen vaid seda, et praegu töötan hoolikalt läbi kõiki Keskmaaga seotud materjale, kuid ainult oma teadmistes oleva tühimiku täitmiseks. Kõige tugevamalt reageerin ma siiani «Kääbikule»,» rääkis «Paani labürindi» lavastaja.

«Kääbikust» on kavas teha kaks filmi ning «Sõrmuste isanda» triloogia lavastaja Peter Jackson töötab projekti abilavastajana.

Võtetega on kavas alustada 2009. aastal ning kinodesse peaksid filmid jõudma 2010. ja 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles