Miljonimängus võideti palju raha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Ergo Kuld

Tänases TV3 saates «Kes tahab saada miljonäriks» osalenud mängijad võitsid 64 000 ja 32 000 krooni.

Esimesena mängijana asus miljonit krooni jahtima Allan, kellel ei tekkinud soojendusküsimustega probleeme ja tuhat krooni oligi olemas.

Jänni jäi Allan esimest korda 16 000-krooni küsimusega, kui sooviti teada, mida ei armastanud kanda Albert Einstein. Variandid olid pintsak, lühikese varrukaga särk, lühikesed püksid või sokid.

86 protsenti publikust pakkus sokke ja mängija otsustas inimesi usaldada – see oligi õige vastus.

32 000-krooni küsimus oli samuti paras pähkel: «Vanim, kiilkirjas savitahvel säilinud eepos Uruki kuningas Gilgamešist, on sumeri algupäraga…». Variandid: akadikeelne, egiptusekeelne, ladinakeelne ja kaleegikeelne.

Mängija kasutas ära 50:50 variandi ning alles jäid akadikeelne ja ladinakeelne ning valis siis akaadikeelse variandi, mis oli täiesti õige vastus.

Nii olid kümme küsimust vastatud ja appi tuli ka tarkade klubi.

Järgmise küsimusena sooviti teada, mitu riiki kuulub Schengeni ruumi alates 21. detsembrist 2007. Variandid olid 15, 18, 20 ja 24.

Sõber ei osanud midagi öelda, kuid nentis vaid, et 15 on liiga vähe. Mängija pakkus 20, kuid see oli vale vastus – õige oli 24.

Teine mängija

Teisena pani oma teadmised proovile Kaidi ja temalgi ei tekkinud esimeste küsimustega raskusi, kuid esimene probleem oli juba järgmise küsimusega, kui sooviti teada, mis raamatut hoidis käes John Lennoni tapja.

Variandid: «Kuristik rukkis», «Kuritöö ja karistus», «Da Vinci kood», «Aarete saar». 43 protsenti publikust pakkus «Kuritöö ja karistus» ja 39 protsenti «Kuristik rukkis».

Alguses soovis mängija usaldada publikut, kuid muutis viimasel hetkel meelt ja valis esimese variandi («Kuristik rukkis») ning tegi muidugi õigesti, sest see oli õige vastus.

Mäng jätkus Kaidi jaoks keeruliselt, sest sooviti teada, milline on Venemaa suurim vähemusrahvus. Variandid: tatarlased, altailased, juudid, poolakad. Mängija kasutas ära 50:50 variandi ja valis siis tatarlased, mis oli õige vastus (teine variant poolakad).

Edasi jätkus mäng peaaegu probleemideta ja kuid 32 000-krooni küsimusena sooviti teada lipupäevade arvu. Variandid olid 9, 11, 13 ja 15. Sõber pakkus 13 ja mängija arvas ise ka nii ning panigi selle variandi lukku.

See oli õige valik ja mängija oli endale kindlustanud 32 000 krooni.

64 000-krooni küsimusena sooviti teada, mis poolsaar asub Kolga ja Hara lahe vahel. Variandid: Juminda, Tagamõisa, Käsmu, Pärispea.

Tarkade klubi pakkus Jumindat ja mängija muidugi usaldas ning see oli ka õige vastus.

125 000-krooni küsimusena taheti teada, kes asutas vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia ja finantseerib seda?

Variandid olid Jüri Käo, Toomas Luman, Jaan Manitski ja Enn Veskimägi. Kadi otsustas taha välja võtta ja pakkus siis rahulikult Manitskit – õige oli Luman, kuid see ei tähendanud mängu mõttes enam midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles