TULP: HULA näituse avamine Rotermanni kvartalis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HULA värsked kollektsioonid „Taaskasutus“ ja „Metsastumine” Rotermanni kvartali aatriumis 5.-–30.juunini.
HULA värsked kollektsioonid „Taaskasutus“ ja „Metsastumine” Rotermanni kvartali aatriumis 5.-–30.juunini. Foto: TULP
Näitusel Rotermanni aatriumis esitletakse kahte värsket HULA kollektsiooni: „Taaskasutus“ ja „Metsastumine”. Näitus avatakse 5. juunil ning see jääb avatuks 30. juunini.

HULA on mitmeski mõttes eriline kaubamärk. Esiteks on HULA üks väheseid Eesti oma moemärke. Veelgi põnevam on selle kaubamärgi sünnilugu. Nimelt –disainivad igal aastal  HULA riideid erinevad noored moeloojad.

HULA on Eesti Kunstiakadeemia moemärk, mille disainimisel löövad kaasa värsked talendid EKA moeosakonnast. Tulemuseks on trendikas ja energiline noortemood, mil juures tugev isikupärane kiiks.

„Taaskasutus“
Selle kollektsiooniga otsib HULA uudseid lahendusi ökonoomsemaks eluks – kuidas leida originaalseid disainilahendusi minimaalse materjalikuluga?

EKA moedisaini magistrantide HULA taaskasutus-kollektsioon valmis Reet Ausi juhendamisel ja keskendub keskonnaprobleemidele ning uute võimaluste otsimisele materjalide kasutamisel.

Kogu kollektsioon on valminud rõivatööstuse ülejääkidest ja vanadest rõivastest. Argiselt ehedad hetked HULA inimeste elust linnatänavatel pildistas üles Tarvo H. Varres.

„Metsastumine”
Seda kollektsiooni luues on noored moelooloojad püüdnud leida vastust küsimusele, kuidas tunda end täisväärtusliku isiksusena kivist linnades, kus elu alustaladeks on hingetud mikroskeemid? Ja hinganud siis kergendatult – õnneks viivad Eestimaa tolmused teed lõpuks ikka kusagile rohelisse metsatukka.

HULA jalutab sel retkel kaasa ja kogub impulsse rohelusest: sasitud sipelgapesadest loomajälgedeni maapinnal. Nii ongi EKA moedisaini 3. kursuse üliõpilaste kollektsioon „Metsastumine“ nagu moodne kamoflaazž kivist ja klaasist linnas.

See on omamoodi põgenemine turvalisse ja rohelisse tsooni, kus linnareeglid enam ei kehti... kohta, kus iga puuoksa taga varitseb inspiratsioon. HULA metsaretke jäädvustas fotodele Marin Sild.


HULA värsked kollektsioonid „Taaskasutus“ ja „Metsastumine” Rotermanni kvartali aatriumis 5.-30.  juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles