Rahvusringhääling eemaldas Steinfeldti Kosmikute show’st

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmikud ja Joel Steinfeldt
Kosmikud ja Joel Steinfeldt Foto: Mats Õun

Esmaspäeval, 8. juunil ETV eetris olnud Kosmikute Tartu Muusikapäevade 30. juubeli kontserdi ülekandest kadus kooripoiste pilastamisest rääkiv laul «Jeerum», mida bänd esitas koos Joel Steinfeldtiga.

Tartu Levimuusikapäevadel esinenud eufoorilise depressiivrocki bänd Kosmikud oli palunud vanameistri osalema kaassolistina etteastes, kus Joel Steinfeldt ilmus lavale katoliku preestri riietusele viitavas kostüümis. Kontserdimaja kuluaarides enim kõneainet pakkunud episood oli aga üllatavalt haihtunud ETV eetrist ning asendatud ansambliga Linnutee.

«Imestasime ka ise, et kas tsensuur on tagasi,» kommenteeris bändi laulja Hainz.
«Aastatega pole midagi muutunud.»

  ERR pressiesindaja Anneli Tõevere-Kauri sõnul ei ole aga tegu siiski tsensuuriga.

«Tsensuuri ei tehtud, asi oli selles, et Steinfeldt esitas juba eelmises Tartu Muusikapäevade saates neli lugu ja seekord tema esitust saatesse ei valitud. ETV suvine sari Tartu Muusikapäevadest on ülevaatlik, muusikute esinemist täies pikkuses saadetes ei  näidata,» ütles Kaur.

Loo ära jäämise tõttu otsustas bänd etteastet koos Steinfeldtiga korrata sel nädalavahetusel toimuval Rabarockil Järvakandis.

Kosmikud esinevad Rabarockil laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles