Viljaring kuulutab maailmalõppu ette?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljaring kuulutab maailmalõppu ette?
Viljaring kuulutab maailmalõppu ette? Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Wiltshire`is viljapõllule tekkinud viljaring ennustab ekspertide sõnul maailmalõppu ette.

120-meetrise läbimõõduga ring avastati Yatesburi lähistel asuvalt odrapõllult ning seal on kujutatud tuhast tõusvat fööniksit, kirjutab The Telegraph.

Viljaringide asjatundjate arvates viitab see kataklüsmile, mis toimub 21. detsembril 2012. See on maiade kalendris viimane sissekanne.

«Fööniks on müütiline olend, mis sümboliseerib paljudes kultuurides nii lõppu kui ka uue algust. Arvata võib, et selles viljaringis viidatakse 2012. aastal toimuda võivale kataklüsmile,» sõnas viljaringide ekspert Karen Alexander.

Alexander lisas, et 21. detsembril 2012 võib toimuda midagi, mis senise maailma minema pühib.

«Viimasel ajal on viljaringide kujutised üha müstilisemaks muutunud ning pole teada, milliseks nad kujunevad 2012. aastaks,» lisas asjatundja.

Varasemal ajal on leitud mitmeid kummalisi viljaringe, kaasa arvatud meduusi ja matemaatilist suurust piid kujutav viljaring.

Viljaringid on viljapõldudel mahamurtud kõrtest loodud või tekkinud kujundid. Kuigi nimetuse järgi on tegu ringidega, esineb ka muid kujundeid ja nende kombinatsioone.

On levinud uskumus, et vähemalt osa viljaringide puhul on tegu Maa-väliste tsivilisatsioonide esindajate või teadusele seni tundmatute paranormaalsete jõudude tegevusega.

Skeptikute arvates on viljaringide näol aga tegu pettuse, nalja või omalaadse maastikukunstiga.

Aasta 2012 on maiade kalendri järgi viimane aasta. Praegune tsükkel hakkas peale 13. augustil 3114 eKr ja lõpeb 21. detsembril 2012. aastal.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles