Rahvusringhääling peoülekannetelt kokku ei hoia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on 2004. aasta laulupidu Tallinnas, mida oma kohalolekuga austasid ka Läti ja Eesti presidendipaarid. 
.
Pildil on 2004. aasta laulupidu Tallinnas, mida oma kohalolekuga austasid ka Läti ja Eesti presidendipaarid. . Foto: Peeter Langovits.

Peagi lülituvad ETV ja ETV 2 laulu- ja tantsupeo lainele – näha saab intervjuusid lauljate ja tantsijatega, peaproove, erisaateid ning ekraanile jõuavad ka tuletoomise reportaažid, mida juhib Anu Välba.



Laulupeo teleülekande vastutava toimetaja Gerda Kordemetsa sõnul on laulu- ja tantsupidu eesti rahva jaoks üks olulisemaid sündmusi ja seepärast ka rahvusringhäälingule tähtis prioriteet.



«Nii olulisi asju eelarvekärped väga ei puuduta,» kinnitas ta, kuid lisas, et näiteks ETV 2 programm sünnib enamasti tänu vabatahtlikele. «Kindlasti ei ole kokku hoitud tehniliste lahenduste osas! Majandame kokkuhoidlikult, kuid ei tee suurele peole häbi,» kinnitas ta.



Tuletoomisest valmib viis reportaaži, mida juhib Anu Välba ning esimene saade on eetris 27. juunil. Laulupeo rongkäike näeb kahes – üheksa- ja viietunnises – otseülekandes, kus reporteriteks on Välba ja Johannes Tralla ning mida kommenteerib Toomas Luhats.



«Laulupeo otseülekanne on suhteliselt klassikaline, aga kuna teeme seda uusima ja moodsaima võimaliku tehnikaga, saab see ilmselt režiiliselt olema üsna värske ja uhke,» lausus Kordemets ja lisas, et peoga seotud inimeste hulk on aukartustäratav. «Lugesin just kokku ETV ja ETV 2 meeskonnad – neid on umbkaudu sada – ja raadiost lisandub veel inimesi,» märkis ta.



ETV 2s aitab peo õnnestumisele kaasa üle 30 vabatahtliku. Nende hulgas on näiteks Roald Johannson, Triin Tuula, Elis Aunaste, Sven Paulus, Natalja Kitam, ERRi juhatuse liikmed Tiina Kaalep ja Hanno Tomberg.



«ETV 2 programm on Eesti mõistes täiesti uudne, see ei koosne saadetest, vaid püüab vormiliselt pigem kombata midagi telemaailma tulevikust,» selgitas laulupeo teleülekande vastutav toimetaja. «ETV 2 kannab üle proove ja teeb välkintervjuusid pidulistega.



Loodetavasti saab see programm olema rõõmus ja tulvil sedasama elu, mis peo ajal platsidel keeb. Selle kanali võtmesõna neil päevil on absoluutne kohalolek.»



Kordemetsa sõnul erineb kontsertide ajal ETV 2 ülekanne ETV omast selle poolest, et esimene näitab pilti süvahuviga inimesele.



«Tantsupeol on üheks selliseks näiteks väljakule moodustuvad tantsumustrid, laulupeol aga kindlasti dirigent,» tõdes ta. «Rongkäigus püüab ETV 2 olla see paik, kust kõik pidulised kindlasti läbi marsivad.»



Lisaks on ETV 2 laulu- ja tantsupeo infokanal. Sealt saab kiiret infot peol toimuva, ilma, transpordi ning muu vajaliku kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles