Suhtlusportaal Orkut valis eestlased katsejänesteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtlusportaal Orkut.com
Suhtlusportaal Orkut.com Foto: Internet.

Suhtluskeskkonda Orkut kasutavad välismaalased avastasid oma meelehärmiks, et põnevaid lisavõimalusi, nagu oma kodulehel muusikat kuulata, mängida ja lisada postitusi ajaveebi saavad vaid need, kelle kodumaaks on märgitud Eesti.

Üks Indiast pärit Orkuti-kasutaja pahandas nädala algul oma blogis, et luges Orkuti arendusfoorumist, et peagi saab selles suhtlusportaalis kuulata oma kodulehel muusikat, mängida veebimänge, sõpradega pilte vahetada ja teha palju muud.

Samas on selle lubaduse juures foorumis en.blog.orkut.com juba pikemat aega märge, et neid rakendusi ei saa veel kasutada.

«Olin üllatunud, kui nägin, et ühtäkki hakkasid paljud mu tuttavad enda elukohta muutma ja valisid uueks riigiks Eesti,» selgitas Rahul Bansali nimeline kasutaja. «Sain samuti kettkirja, mis ütles: «muuda oma kodumaa Eestiks ja sa näed imet!» Kuigi ma muidu kettkirjadele ei reageeri, tegin seda siiski, sest tahtsin teada, mis see Da Eesti Kood (vihje populaarsele teosele «Da Vinci kood» – toim.) on,» kirjutas noormees.

Nii avastas temagi, et vaid end Eestisse «sisse kirjutanud» kasutajail on võimalus Orkuti lubatud uusi rakendusi kasutada. Nüüd nõuab ta koos oma sõpradega, et Orkuti meeskond ei eelistaks ühte riiki teistele.

«Pealegi, miks valiti katsejäneseks Eesti, mitte näiteks Brasiilia, mis on vanim Orkuti-maa ja kus elab kõige rohkem kasutajaid,» lisas ta.

Veebikompaniile Google kuuluv suhtlusportaal Orkut alustas tegevust 2004. aastal ning sai nime selle looja, Türgi tarkvarainseneri Orkut Büyükkökteni järgi.

Praegu hinnatakse suhtlusportaali kasutajate arvu 120 miljonile. Vahetu suhtluskeskkond on riiklikult keelustatud Iraanis, Araabia Ühendemiraatides ja Saudi Araabias. Sarnast keelustamist kavandab Bahrain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles