«Salatoimikute» uue filmi pealkiri on «I Want to Believe»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader põnevusfilmist «Salatoimikud».  Fotol Fox Mulder (David Duchovny) ja Dana Scully (Gillian Anderson)
Kaader põnevusfilmist «Salatoimikud». Fotol Fox Mulder (David Duchovny) ja Dana Scully (Gillian Anderson) Foto: AP / Scanpix

Kunagise menusarja «Salatoimikud» (The X-Files) põhjalt tehtava teise filmi ametlik pealkiri on «The X-Files: I Want to Believe».

Filmi valmib  20th Century Foxi ning «Salatoimikute» seriaali produtsendi Chris Carteri koostöös, kirjutab Hollywood Reporter.

Carteri sõnul võtsid nad teises filmi pealkirja «I Want to Believe» agent Fox Mulderi (David Duchovny) plakatilt, mida seriaalis sai näha rippumas seinal ta töölaua juures.

«See pealkiri on ideaalne. See fraas näitab, kui raske on ühendada teadust ja seda, millesse tegelikult usutakse. Agent Mulder peab võitlust oma uskumustega,» lausus Carter.

«I Want to Believe» jõuab vaatajateni kümme aastat pärast esimest «Salatoimikute» filmi  ja kuus aastat pärast seriaali, mille kuulsaim fraas oli «The truth is out there» (Tõde on kuskil olemas), lõppu.

Produtsent Carter lisas, et uus põlvkond noori on peale kasvanud, kes ei tea «Salatoimikutest» mitte midagi või ainult põgusalt.

«Rääkisin enne filmi tegemist praegu ülikoolis õppivate noortega. Sain tagasisidet, et nad olid väiksed lapsed, kui sari algas ja selle tõttu pole neil sellest suurt aimu. Kuid samas oli neil huvi selle vastu suur. Nii otsustasingi, et tuleb teha uus film,» selgitas Carter.

Filmitegija siiski ei soovinud avaldada uue linateose sisu.

«Oleme sisu saladuses hoidmisega läinud nii kaugele, et asi on mõnikord võtnud lausa koomilised mõõtmed. Näiteks käsikirja saavad lugeda ainult põhilised filmimeeskonna liikmed ja nad tohivad seda teha ainult ühes ruumis videokaamerate valve all. Meie kõigi jaoks on see uus kogemus,» nentis Carter.

Carteri kinnitusel aitavad need sammud ära hoida sisu ja ka filmikaadrite lekkimist internetti.

«Esimese «Salatoimikute» filmi tegemise ajal veel sellist probleemi peaaegu ei olnudki,» lausus Carter.

«Salatoimikute» peategelasteks on kaks FBI agenti, Fox Mulder (David Duchovny) ja Dana Scully (Gillian Anderson), kes uurivada paranormaalseid nähtusi. Nad tegelevad juhtumitega, mida tavapäraste meetoditega pole võimalik lahendada.

Chris Carteri loodud ulmesarja «Salatoimikud» tehti 1993 – 2002. Lisaks valmis 1998. aastal film «Salatoimikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles