Urmas Vaino sõidab Hiiumaale kogu perega lehmapiima jooma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Minu puhkuseplaan on väga lihtne. Ootan juuli lõppu ja sõidan siis perega Hiiumaale ära.


Midagi erilist me saarele tegema ei lähe. Leidsime sealt ühe kena väikese talukoha, mida mõistliku hinna eest välja üüritakse. Talu asub mereranna lähedal, loodetavasti hoiab meri ka natuke sooja, sest kindlasti tahaksime ujuma minna.


Plaanis on juua kohalikku lehmapiima, käia suplemas ja lihtsalt lõõgastuda. Kui keegi just väga tahab, siis võib-olla teha paar väljasõitugi, aga tegelikult pole selleks vajadust, sest koht ise on nii ilus ja äge.



Suviti oleme muidu sagedasti Saaremaal käinud, aga Hiiumaale pole tõesti ammu jõudnud. Loodan, et seal on mõnus.


Kahjuks minu puhkus väga kaua ei kesta, juba augustis pean tagasi linna tulema, kuid ülejäänud pere saab sinna kauemaks jääda.



Puhkamine tähendab minu jaoks seda, et kui kell on saanud kümme ja hommikusöök on söödud, siis saan ilma igasuguste südametunnistusepiinadeta võtta kätte raamatu ja rahulikult lugeda neljani päeval, kuni kõht uuesti tühjaks läheb. Niisuguse puhkamise jaoks ei pea isegi kuhugi kaugele ära sõitma, küll aga tuleb osata telefon välja lülitada ja soovitavalt ka internet.



Alles siis võib õige puhkus alata. Õige puhkuse indikaator ongi see, kui jääb aega raamatute lugemiseks.


Lõpetame Anatoli Tafitšukiga praegu uue telesaate «Sõbrasadam» salvestamist. Mõeldes päikeselisele ilmale ja kõigi ilusate paikade peale, mida saate raames külastanud oleme, võiks ehk sedagi puhkuseks lugeda.


Samas olid need kaks nädalat päris hullumeelsed ja nende vahele jäi ka jaanipäev. Viimasel päeval koju naastes polnud ihus tõesti enam grammigi rammu.



Puhkus võib samuti vahel kurnav olla, aga kui teatud hetkedel peab hoolimata kõigest sirge näo pähe tegema, siis on tegemist ikkagi tööga. Teisiti poleks asi vist professionaalne ka.


Saade viis meid ka Soome ja seal ringi vaadates lõi vana arm jälle lõkkele. Läheme suve jooksul perega kindlasti põhjanaabritele külla.



Reisida mulle muidugi meeldib, aga see pole minu jaoks vajalik nagu hapnik. Kui tähed on sobivad, leiab alati põnevaid reisisihte, kuid puhkuse saab kenasti veeta ka Eestis.


Minu arvates pole tegelikult eriti vahet, kas puhata kodumaal või välismaal. Reis võib vabalt toimuda ka raamatukaan­te vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles