Newsweek kiidab eesti päritolu Brasiilia moeloojat

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamärgi Osklen 2010 kevadsuvise hooaja kleit.
Kaubamärgi Osklen 2010 kevadsuvise hooaja kleit. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvaheline uudisteajakiri Newsweek tõstab masuajal lääne kuulsate moefirmade vastu astuvate moekunstnike seast esile Brasiilia moekunstnikku Oskar Metsavahti, Eesti aukonsulit Rio de Janeiros.



Kirjutises «Uustulnukad pakuvad lääne brändidele konkurentsi» tunnustab Newsweek, et Metsavaht ei panusta niivõrd klassikalise luksmoe edendamisse, vaid tema käekirja iseloomustab rahvusliku pärandi, muretu rannakultuuri ja muljetavaldava käsitöö­traditsiooni liitmine.



«Metsavahi kaubamärk Osklen esitleb tippversiooni carioca (Rio de Janeiro elanik – toim) surfarist ja skeiterite kultuurist,» kirjutab ajakiri. «Ta kasutab pealtnäha juhuslikke lõikeid omavahel kombineeritud argistes ja luksriietes – nagu villane sviiter, mis on hoolikalt kaunistatud metalsete nööpidega.»



Newsweek täheldab, et Metsavahi omapäraselt peene maitsega ja sentimentaalsed rõivad lähevad tema kodumaal hästi kaubaks, sest Oskleni läbimüük kasvas tänavu esimeses kvartalis mulluse sama ajaga võrreldes ligi veerandi.



Oskar Metsavahi (47) vanaisa, Rakvere kandis tegutsenud optik, jõudis Brasiiliasse 1925. aastal. Tõusva moekunstniku isa Renato oli aastaid Brasiilia arstide liidu president. Tema ema on psühholoog.



Oskar Metsavaht on lõpetanud Rio de Janeiro ülikooli arstiteaduskonna ja töötanud enne moeloojaks hakkamist spordiarstina.



Newsweek pöörab oma kirjutises, mis vaatleb arengumaade kohalike moeloojate edukat pealetungi Armani ja Bottega Veneta suguste suurnimede toodangule, lisaks Metsavahile tähelepanu veel vaid kuuele moekunstnikule, kellest kaks on pärit Hiinast ja Indiast ning üks Liibanonist ja Brasiiliast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles