Selgeltnägija Nastja müüb oma ehteid - on see eetiline?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägija Nastja poolt osta.ee-sse müüki pandud opaalidega käevõru
Selgeltnägija Nastja poolt osta.ee-sse müüki pandud opaalidega käevõru Foto: osta.ee

Saates «Selgeltnägijate tuleproov» tuntust kogunud Nastja müüb enda valmistatud käsitööd osta.ee's.

Nastja poolt osta.ee`sse müüki pandud käevõru on valmistatud naturaalsetest kividest, millest enamuse moodustab opaal. Nastja on selle valmistanud ise ning lisanud, et käevõru toob kandjale õnne.

Käevõru on oksjonile pandud 9. juulil alghinnaga 50 krooni ning tänaseks on see leidnud juba ka ostja 1002 krooniga.

Paar ostjakandidaati on püstitanud osta.ee`s siiski küsimuse, kas tuntud inimesel on eetiline, kasutades ära oma tuntust, panna müüki isiklikke asju.

Thiux: Kas oma isiku reklaamimine ei ole mitte vastuolus osta.ee müügieeskirjadega? Müügikuulutus ei tohi sisaldada müüja isikule ja asukohale viiteid. Teie Nastja aga näitate oma fotodel pigem end, kui kaupa. Kas peate seda tõesti esteetiliseks? Muidu aga ikka päikest Teie päevadesse sel lühikesel Eestimaisel suvel!

Iviza: Tere! Eelmise kasutaja kommentaar... Kas esteetiline ei tähenda hoopis midagi muud... Siin saab pigem juttu olla eetikast ja selle üle võibki diskuteerima jääda mis on, mis ei ole eetiline.

Ei ole ju keelatud oma tuntust ära kasutada esemete müümisel, so puhas marketing-reklaam, müüja ei avalda ju oma kontaktandmeid ehk see pole keelatud mida ta teeb. Igaühel on valikuvabadus kuidas paremini müüa ja igalühel on valikuvabadus kas ta ostab või mitte, keegi ei sunni ju ostma. Päikest!

Mida arvad Sina, kas Nastja käitub eetiliselt, müües oma toodangut kasutades ära oma tuntust selgeltnägijana?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles