Inglismaa kool ehmatas lapsi tulnukaröövi lavastamisega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa kool lavastas tulnukaröövi
Inglismaa kool lavastas tulnukaröövi Foto: SCANPIX
Inglismaal Sussexis puhkes skandaal seoses sellega, et üks algkool lasi lastel uskuda, nagu oleksid tulnukad nende õpetaja ära röövinud.

Southway algkoolis aset leidnud veidra juhtumi eesmärk oli lastes loova kirjutamise oskusi arendada, kirjutab Ananova.

Kooli direktor Diana Goss ütles õpilastele, et kooli läheduses on alla kukkunud lendav taldrik. Seejärel õhutati lapsi rusude järgi liikudes «UFOni» minema.

Õpetajate lavastusega mängis kaasa ka kohalik politsei, kes märgistas «UFO» ümbruse kuriteopaigana ning võttis kahe tunni vältel lastelt tunnistusi.

Selgus, et lastele oli muuhulgas öeldud, nagu oleksid tulnukad röövinud ühe õpetaja, erivajadustega lastega tegeleva Joy Law’.

Lapsevanemate arvates läks kool loovuse õhutamise katsega üle piiri, hirmutades õpilased lihtsalt ära.

Näiteks rääkis üheksa-aastase autistliku Harry ema Linda Molds, et toimunu hirmutas last väga.

«Harry võtab kõike, mida talle öeldakse, sõna-sõnalt,» kurtis Molds. «Kui talle öeldi, et tulnukad on proua Law ära viinud ja asja uurib politsei ning ta ka tõesti politseid nägi, uskus ta sellest iga sõna.»

Samuti üheksa-aastase Ashleigh’ ema Lisa Maynard nimetas juhtunut liiga realistlikuks.

«See oli lihtsalt liiga realistlik ja dramaatiline,» sõnas Maynard. «Kõik see – politsei, sireenid, eralduslint… Seda kõike oli lihtsalt liiga palju.»

Kooli esindajad ei leia aga, et oleksid midagi valesti teinud.

«Lastele kinnitati kogu hommikupooliku jooksul, et nad on väljaspool igasugust ohtu. Nad said hakkama suurepäraste loominguliste ja faktiliste kirjatöödega,» teatas kool avalikus pöördumises.

Ka Sussexi politsei kinnitas, et lõi lavastuses kaasa parimate kavatsustega.

«Politsei osales heade kavatsustega, arvates, et õpilastel tuleb lõbus päev,» teatasid korrakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles