Jälitatava kroonika: kaheksandal päeval Tartu liinibussides

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jälitatav»
«Jälitatav» Foto: Sky Plus

Pärast Saaremaad suund Tartusse! Andsin vihjeks, et suundun paika, kus juba 1926. aastal oli 12 liinibussi. Tartu see tõesti oli. Teel tegin veel paar toredat pilti Käru poest ja Hollywoodi mägedest, kuid nende pildistamise ajal mind ei tabatud.

Ülikoolilinnas valisingi sõiduvahendiks liinibussid. Ei sõitnud jänest. Pileti ostsin korralikult. Isegi kontrolli nägin, aga nemad seda bussi ei peatanud. Oleks ju võinud, saanuksid «trahvida» mind 10 tuhande krooniga. Esmalt kihutasin edasi-tagasi läbi terve kolmanda liini. Ja seejärel ka veel esimese liini.

Esimesel liini lõpus, ehk Nõlvaku peatuses tegin pilti ja panin kohe üles. Alles siis taipasin vaadata sõiduplaani. Pagan, järgmise bussini oli veel 20 minutit. Kuhugi minna ka polnud. Jäi ainult lootus, et siit mind keegi ei taba.

Aga ei, järsku jäeti üks sõiduauto lausa keset teed seisma ja küsiti minu käes see oluline küsimus. Mis mul üle jäi, olingi tabatud! Õnnitlused Angelale Tartust.

Veel kaks päeva on jäänud. Mul on 20 tuhat krooni, püüdke kinni!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles