Kas Eesti on valmis kanepi legaliseerimiseks?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX
Viimasel ajal on taaskord hakatud arutlema kanepi legaliseerimise võimalusest Eestis. Palju poleemikat tekitanud küsimusel on nii pooldajaid kui vastaseid, külmaks ei jäta teema kindlasti kedagi.

Näiteks Tallinna kesklinnas kohvikut pidav Tarmo Kruusmägi on üks nende seast, kes on ajakirjanduses agaralt toetanud kanepi seaduslikuks muutmist.

«Kanep on ravimtaim. Ta on palju tervislikum, kui muud narkootilised ained nagu alkohol ja tubakas, » räägib Kruusmägi. 

Ka politseiringkondades on disskuteeritud kanepi legaliseerimise üle, kuid alati on jõutud ühe tulemuseni. «Legaliseerimine ei tule kõne alla, kuna kanepi tarbijatest võivad saada kanepi sõltlased ja seega võivad nad hakata ka tarbima teisi narkootilisi aineid, » on keskkriminaalpolitsei narkoüksuse juht Veiko Germann kindel. 

Tarmo Kruusimäe arvates pole aga mingit põhjust, miks peaks kanepi tarbimist keelama. «Inimõigused on ju ka olemas. Kuidas saab kellelgi keelata kanepi suitsetamist, kui tubaka suitsetamine pole keelatud? Kanep teeb inimese näiteks rahulikuks ja tänu sellele ühiskond oleks palju rahulikum. »

Mida arvad Sina, kas kanepi tarbimine tuleks Eestis legaliseerida? 

Vaata Kanal2 «Krimi» videoklippi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles