Galerii: Taani prints Joachim abiellus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Marie ja prints Joachim
Printsess Marie ja prints Joachim Foto: Steen Brogaard / SCANPIX/SCANPIX DANMARK

Eile abiellus Taani prints Joachim prantsuse päritolu Marie Cavallier’iga.

Kuninganna Margrethe II ja prints Henriku poja Joachimi laulatus toimus pisikeses Moegeltoenderi külas, kus elab vaid 895 inimest, teatab Reuters.

Joachimi 32-aastane pruut kandis kolmemeetrise slepiga valget kleiti ning tema loori ehtis kuninganna Margrethele kuuluv tiaara.

«Minu arvates on ta kaunis,» kommenteeris Moegeltoenderi küla elanik Hanne Schoenneman pruuti. «Ta tundub olevat õnnelik, positiivne ja otsekohene.»

Juba mitu tundi enne tseremoonia algust kogunesid külakese kitsastele tänavatele sajad taanlased, kes soovisid tervitada kaheksa sajandi vanusesse kirikusse laulatusele suundunud prints Joachimit ja tema poegi, kaheksa-aastast prints Nikolaj’d ning viiest prints Felixit.

Noored printsid on 38-aastase Joachimi pojad esimesest, 2005. aastal lahutatud abielust, mis kestis kümme aastat. Printsi noorem poeg Felix väsis eilse tseremoonia käigus niivõd, et jäi poole laulatuse ajal magama.

Laulatustseremoonial täitis pruutpaar Taani rahvakombeid, istudes antiiksetel toolidel, mille kohale oli riputatud südamekujuline roosipõimik.

Traditsiooniline oli ka pruudikimp, mis sisaldas prints Joachimi koduks oleva Schackenborgi lossi põldudelt pärit odrapäid ning valgeid liiliaid - samu lilli, mida peigmehe vanaema kuninganna Ingrid kandis 1935. aastal kuningas Frederikiga abielludes.

Pärast laulatust suundus paar uunikumautos oma uude ühisesse koju Schackenborgi lossi, kus pulmakülalisi banketil võõrustati. 300 külalise seas oli mitmeid Taani kuningliku pere liikmeid ning ka sir Roger Moore abikaasaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles