Kihnu Virve on Eesti ainus superstaar

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virve Köster ehk Kihnu Virve saates «Võta või jäta»
Virve Köster ehk Kihnu Virve saates «Võta või jäta» Foto: TV3

Noorusliku 81-aastase rahvalauliku Virve Elfriede Kösteri elust, tegemistest ja seiklustest hakkab jutustama Kanal 2 vähemalt kuueosaline saatesari.


Saate autor, filmirežissöör Veiko Taluste on kaameraga Kihnu Virvet jälitanud juba 2002. aastast saadik. Saates leidub viiteid möödunud aastatele, kuid enamik materjali pärineb sellest suvest. Huvitavaid filmilõike Virve tegemistest on varuks veel palju enamgi, kui esialgu planeeritud poole tosina saate jagu.

Virve persoon vääristab kõike, millega ta kokku puutub. Kui ta osales kohvri-saates «Võta või jäta», siis selle konkreetse saate vaadatavus pani pika puuga ära kõigile teistele rahaloosimise saate osadele, teab rääkida Kanal 2 programmijuht Olle Mirme.

Hoolimata sellest, et ta nooti ei tunne, on Virve loonud üle 200 laulu, teeb ja laulab neid käigu pealt pidevalt juurde. Mark Soosaar meenutab, et kui ta 1986. aastal koos Virvega võikavõitu autoõnnetuse üle elas, siis tegi Virve esimese asjana haiglas teadvusele tulles õnnetusest laulu.

Lisaks jagab ta saates oma südamlikul ja vahetul moel elutarkust. «Nad muudkui valasid mulle [viina] juurde,» jutustab Virve. «Aga ma jõin muudkui rõõska piima peale, siis ei jää purju!»

Saatesari alustab septembri teises pooles ja hakkab eetris olema laupäeviti kell 19.35.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles