Täna 12 aastat tagasi hukkus printsess Diana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana 1996. aastal
Printsess Diana 1996. aastal Foto: AP / Scanpix

Täna 12 aastat tagasi hukkus Pariisis toimunud autoõnnetuses Briti printsess Diana.

Printsess Diana ja ta kallim, miljonär Dodi al-Fayed olid autos, mida juhtis alkoholijoobes Henri Paul, kirjutab stuff.co.nz.

Paul kaotas Mercedese üle kontrolli kõmufotograafide eest põgenedes ning sõitis vastu Pont de l`Alma  tunneli  13. posti.

Diana ihukaitsja Trevor Rees Jones pääses peaaegu ilma vigastusteta. Ta oli ainus, kellel oli turvavöö kinnitatud.

Printsess Diana oli parameedikute saabudes veel elus, kuid suri hiljem haiglas tehtud operatsiooni ajal.

Diana Frances Spencer sündis 1. juulil 1961. aastal kuninganna Elizabeth II pooolt nende perekonnale antud Sandringhami mõisas. Kui Diana isa sai Spenceri krahvi tiitli 1975. aastal, sai tulevane printsess tiitli Lady Diana Spencer.

1980. aastal tekkis tal suhe prints Charlesiga. Paar abiellus 29. juulil 1981. aastal. Nende esimene poeg, prints William sündis 1982 ja teine poeg, prints Harry 1984. aastal.

1992. aastal kolisid nad lahku elama ja 1996. aastal kinnitas kohus ametliku lahutuse. Diana sai õiguse edasi elada Kensingtoni palees ja jätta alles Walesi printsessi tiitel.

Printsessil tekkisid suhted mitmete meestega, kellest üks tuntumaid oli Egiptuse päritolu britt Dodi al-Fayed.

30. augustil oli Diana ja Dodi Pariisis, kust nad pidid järgmisel päeval Suurbritanniasse tagasi lendama. Pärast Ritz hotellis toimunud õhtusööki suundusid nad al-Fayedi korterisse. Kuid sinna nad ei jõudnud, sest sattusid 31. augusti varahommikul liiklusõnnetusse.

Printsess Diana maeti ta perekonnale kuuluva  Athorpi mõisa maal asuvale järvesaarele.





Kommentaarid
Copy
Tagasi üles