Ilusa naisega vestlemine teeb mehed «ajutuks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusa naisega vestlemine teeb mehed «ajutuks»
Ilusa naisega vestlemine teeb mehed «ajutuks» Foto: SCANPIX

Hollandi Radboudi ülikooli psühholoogide sõnul võib ilusa naisega suhtlemine meeste loogika ja mõttetöö lausa peatada.

Uurijad selgitasid, et mehed kaotavad keskmisest kenamate naiste juuresolekul kontrolli enda üle ning võivad «ajututeks» mõmisejateks muutuda, kirjutab Daily Mail.

Uuring näitas, et kui mehed olid ainult paar minutit atraktiivsete naiste seltskonnas, ei suutnud nad pärast seda keskenduda testidele, millega mõõdeti loogikat ja mälu.

«Ilusa naise seltskonnas olles keskenduvad mehed naisele mulje avaldamisele ning ülejäänud asjad kaotavad nende silmis tähtsuse,» selgitasid psühholoogid.

Uurijad tegid 40 mehega katse. Iga katsealune tegi standardse mälutesti, siis aga tuli neil viis minutit suhelda uurijaterühma mees- ja naisliikmetega. Hiljem korrati testi.

Tulemused näitasid, et kenade naistega suhelnud ja neile mõju avaldada püüdnud mehed tegid testis palju vigu ja olid aeglasemad. Mida rohkem mees naisest sisse oli võetud, seda halvemad olid ta teise testi tulemused.

Sama katse tehti ka naistega. Nende katse tulemused näitasid, et atraktiivse mehega suhtlemine nende mõtlemist ja ajutööd eriti ei mõjutanud.

Psühholoog George Fieldmani sõnul on mehed loodud nii, et alateadvuses käivitub neil ilusa naisega suheldes koheselt see, kuidas oma geene edasi anda.

«Kui mees kohtub kena ja talle meeldiva naisega, siis ta aju hakkab koheselt tegelema seksi ja reproduktiivsusteemadega,» selgitas psühholoog.

Naised seevastu keskenduvad meestega suheldes nende vanusele, huumorimeelele, haridusele ja jõukusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles