«Võsareporter»: linnaametnikud tegid vanahärrast mesilasemõrtsuka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaate «Võsareporter» saatejuht Peeter Võsa
Telesaate «Võsareporter» saatejuht Peeter Võsa Foto: Kanal 2

Esmaspäevaõhtuses Kanal 2 saates «Võsareporter» kuulas Peeter Võsa ära Viljandi vanahärra, kes jäi ilma oma mesilastest.

77-aastane Aado Parik on mesilasi pidanud 70 aastat. «Mina ei ole mesinik, see on minu hobi. Minu isa pidas üle 20 taru ja selle järje pealt oli mul kolm,» rääkis Parik.

Senimaani pole ühegi naabriga tüli olnud, lepiti kokku, et mesilased on kinni õhtul ja hommikul. Sellest kokkuleppest ei arvanud midagi aga tema uus naaber.

«Ilm oli päikesepaisteline ja lend oli tugev, sest pärnad õitsesid,» selgitas mees. «Jäid vist juustesse kinni tal. Ütlesin, et õhtul nad ju ei segaks, kuid tema teatas, et niidab, millal heaks arvab.»

Linnavalitsuselt tuli 25. juulil kiri, mis käskis mesilastest 31. juuliks lahti saada. Kuna nii kiiresti polnud mesilastele transportijat leida, hävitas Parik 6000-kroonise trahvi kartuses putukad.

Asja teeb kurioosseks see, et Eestis pole loomapidamisseadust, mis reguleeriks mesilaste pidamist.

Linnaametniku sõnul oleks trahv olnud 80 kuni 6000 krooni. Sõna «kuni» mees tähele ei pannud ja kirjas ei olnud ka numbrit 80. Lisaks polnud sõnagi sellest, et ta oleks saanud ajapikendust taotleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles