«Selgeltnägijate tuleproovis» selgus kümme paremat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Sergei
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Sergei Foto: Kanal 2

Kanal 2 hittsaate «Selgeltnägijate tuleproov» teise hooaja avasaates selgus kümme paremat selgeltnägijat, kes hakkavad jahtima auhinnaraha 100 000 krooni.

Esimeses ülesandes pidid kandidaadid võimalikult täpselt kirja panema, mis on sirmi taga. Seal mängisid liliputtidest kaksikvennad malet. Palju tabavaid märkusi tegi Needikunn, kes nägi elus ja eluta asju - laua taga istuvat inimest. Säras ka töötu Tarmo, kes tunnetas kahte inimest laua taga ning mingit sõrestikku, mis võis kujutada malelauda. Ka 16 aastat vangis istunud Indrek ütles, et sirmi taga on kaks inimest.

Järgmises ülesandes asetati osalejate ette kolm portreefotot, millelt pidid ära tundma, kes neist naistest on hukkunud, kes 18 lapse ema ja kes teadlane.

Katset jälgis žürii - lauljatar Kerli Kõiv, poliitik Andres Tarand ja lavastaja Merle Karusoo. Kohtunikud ise ühtegi pilti õigesti ära ei arvanud.

Nõid Andres rääkis, et nägi hukkunud naist varem maad kaevates. Ta nägi naist roosas ja valges kleidis ning selgus, et just roosa ja valge olid tema lemmikvärvid. Lennuõnnetuses hukkunud naise tundsid paljud teisedki ära.

Indrek ütles midagi, mida žürii ei osanud oodata - ta nägi hukkunud naise elus traagikat. Selgus, et naise mees hukkus septembri terrorirünnakutes ja pühendas ülejäänud elu mehe mälestusele.

Fotograafiat õppinud Sergei on vaadanud palju pilte ning tema sõnul on inimese elu silmadesse kirjutatud. Ta arvas õigesti kõik kolm fotot. Pildiülesande lahendasid ära ka punkar Villu, ravitseja Washtara, pendlinaine Kristi ja eriliste võimetega Tiiu.

Viimases ülesandes pidid võistlejad viie ratastoolis istuva mehe seast leidma tõeliselt kõndmisvõimetu. Segamiseks oli nende seas lapsena traktori alla jäänud Indrek, kelle jalad siiski töötasid. 20 aasta eest halvatuks jäänud Arko tundis üllatavalt kiiresti ära Indrek. Ka paraloog Ants vastas õigesti.

Järgmises saates jätkavad endine vang Indrek, töötu Tarmo, tsiklimees Needikunn, maag Sergei, mõtetelugeja Liisi, ravitseja Washtara, maaler Kristi, suure sisemise jõuga Tiiu, paraloog Ants ja nõid Andres.

Eelmise hooaja võitja Nastja märkis pildile, kes võidab tema arvates saate. Keegi peale Nastja ei tea, kuidas ta otsustas. Ümbrik anti kinnipitseerituna juriidilisele hoiule ning alles saate lõpus selgub selle sügise suurim saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles