«Selgeltnägijate tuleproovis» põrus eksvang Indrek

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Andres
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Andres Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 hittsaates «Selgeltnägijate tuleproov» liitusid saatega loogikud ning selgus esimene väljalangeja.

Eelmisest saatest pääses edasi kümme võistlejat - eksvang Indrek, töötu Tarmo, tsiklimees Needikunn, maag Sergei, mõtetelugeja Liisi, ravitseja Washtara, maaler Kristi, selgeltnägija Tiiu, paraloog Ants ja nõid Andres.

Esimeses ülesandes tuli arvata, milline üleelamine ühendab kolme meest.

Ants vaatas pool tundi enda ette, lootuses infotasandiga kontakti luua. See tal ei õnnestunud. Sergei otsustas esimest korda elus lahendada ainult tajude abil ja pika proovimise peale pakkus ta, et sündmus ei leidnud aset Eestis.

Nõid Andres arvas ära ühe mehega toimunud autoõnnetuse ja nägi silda, mis oli üks juhtunu võtmesõnadest. Needikunnil oli õigus sellega, et meeste näol on tegemist sportlastega. Washtara tajus erilist sidet kahe mehe vahel - nad olid lapsepõlvesõbrad ja sarnase nimega.

Needikunn pakkus, et neil juhtus reisil mingi õnnetus, millest nad imekombel pääsesid. «See oli seotud ka sillaga, mis avatakse ja pannakse kokku. Sellised sillad, nagu Neeva peal ja Moskvas,» kirjeldas Needikunn.

Ka Washtara pakkus lennukiga seotud juhtumit. See oligi õige - üle 40 aasta tagasi hädamaandus keset Leningradi linna Neeva jõkke lennuk, millel need kolm meest peal olid.

Tiiu tõi ära märksõnad lennundus, teise riiki minek ja spordialad. Ta nägi ka parvega üle vee minekut ning selgus, et kinnises ümbrikus oligi foto sellest, kuidas erakordselt pääsenud reisijad üle palkparvede kaldale astusid.

Selles katses jõudsid tõele kõige lähemale Tiiu, Washtara ja Needikunn.

Nüüd astus võistlustulle skeptikute võistkond, kuhu kuulusid geoloog ja tehnikadoktor Erik Puura, endine politseiuurija Alice Järvet ja teadusajakirjanik Tiit Kändler. Nemad proovisid ülesannet lahendada loogika abil.

Tulemus oli muljetavaldav - ekspertgrupile tuli kohe meelde, et üle 40 aasta tagasi maandus üks lennuk Neevasse.  Lisaks arvasid nad ära, et mehi ühendab sport.

Teises katses pidi osalised mõistatama, millises kastis asub eluohtlik olend.

Needikunn arvas ära õige kasti ja kes seal on. Andres nägi nägemustes, et seal on mürgine ämblik, kuid muutis viimasel hetkel meelt. Selgeltnägijad pidid oma otuseskindluse demonstreerimiseks käe toppima kasti, kus oli elus rästik.

Liisi, Indrek ja Kristi panid käe kasti ning said torgata kaktuselt, mis oli asetatud mao ette. Selgeltnägijaid ei pandud siiski reaalsesse ohtu - neid eraldas rästikust klaassein.

Tarmo süvenes ülesandesse täie tõsidusega ja keskendus kohe õigele kastile. Ta nägi kujutluses midagi okkalist ja madu.

Loogikud näitasid valet kasti, kuid pakkusid õigesti, et tegemist on roomajaga.

Sergei võttis kaasa kaardid, mis andsid õige vastuse vähem kui minutiga.

Selles ülesandes hiilgasid Tarmo, Sergei ja Needikunn, kes leidsid õige kasti ja arvasid ära selle sisu.

Viimane ülesanne viis võistlejad vanglamüüride vahele, kus tuli eristada tõelised vangid libakinnipeetavatest. Ülesanne muudeti raskemaks sellega, et vangid keerasid näoga selja poole ja nende tätoveeringud kaeti.

Loogikud tõelist vangi ära ei tundund.

Nõid Andres joonistas trepil oodates üles, keda oma vaimusilmas nägi - selgus, et ta nägi vangivalvurit.

Tarmo näis sisenevat mingisse teise sfääri ja andis taas õige vastuse. «Mul oli tast kahju,» kirjeldas Tarmo oma tunnet.

Kristi pendli juhtis õigele rajale fakt, et vang on kinni istunud katse toimumispaigas, Patarei vanglas.

Just samas vanglas istunud Indreku tõttu seisid mehed seljaga ja varjasid käsi kindaga.
«Neile, kes on kinni istunud, jääb märk silmadesse. Selline kalk pilk,» ütles Indrek. Selja tagant ta õiget vangi ära ei tundnud.

Kõige veenvamaks selgeltnägijaks osutus seekord Tarmo ja saatest kukkus välja endine vang Indrek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles