Selgeltnägija Sergei rabas enneolematu täpsusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Indrek
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Indrek Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 hittsaates «Selgeltnägijate tuleproov» lahendasid osalejad esimest korda reaalset lugu elust enesest.

Eelmisest saatest langes välja eksvang Indrek, tuleproovis jätkasid töötu Tarmo, tsiklimees Needikunn, maag Sergei, mõtetelugeja Liisi, ravitseja Washtara, maaler Kristi, selgeltnägija Tiiu, paraloog Ants ja nõid Andres.

Enesetapp või mõrv?

Perekond Lohusuult palus selgeltnägijate abi, et selgitada välja, kas perepoeg Sergei surma ametlik versioon - enesetapp - peab paika. 19-aastane noormees leiti surnuna Peipsi järve kaldalt ja lähedased kahtlevad ametliku versiooni vettpidavuses.

Esmalt viidi osalised surnuaeda, kuhu kümme aastat tagasi maeti Sergei. Nad said keskendumiseks tund aega. Paar tundi varem käis seal ka loogikute meeskond, kes pidid aga sellele ülesandele alla vanduma.

Selgeltnägija Tiiut segasid isiklikud mälestused - sel päeval kaheksa aastat tagasi mattis ta oma poja. Emotsioonid ei lubanud tal ülesandele keskenduda.

Tarmo tajus selles hauas meest ning nägi, et põrm on kuidagi teistsugune ja sealt on midagi puudu. «Tundus, et ei ole ühte kätt,» ütles Tarmo. See oli tähelepanuväärne läbinägelikkus! Lisaks Tarmole tunnetas põrmu olukorda maag Sergei, kelle kaardid ütlesid samuti, et mingi kehaosa on puudu.

Kristi pendel viis ta otse ülesande tuumani - ta pakkus enesetappu, aga samas tundus, et sellega on veel inimesi seotud.

Omaksed vestlesid kolme parima selgeltnägijaga - Tarmo, Kristi ja Sergeiga. Kümme aastat tagasi nägid kalurid järvel plahvatust ning mõni päev leiti noormees järve kaldalt surnult, parem käelaba granaadiplahavatuses hävinud. Politsei hinnanul lasi ta end ise õhku, kuid omaksed kahtlustavad, et ta oli juba varem surnud, sest tema juures polnud üldse verd.

Selgeltnägijad viidi kohta, kust Sergei surnukeha leiti.

Kristi pendel näitas, et selles kohas toimus plahvatus. Tarmo ei soovinud midagi lisada, sest pidas vastutuast oma sõnade eest liiga rängaks koormaks.

Maag Sergei sai hakkama hämmastava selgeltnägemisega. Tema kaardid näitasid kohe plahvatust ja ta tunnetas granaati, mida ei pidanud aga surma põhjuseks. Ta ütles välja asju, mida omaksed polnud isegi saatetegijatele rääkinud.

Juhtumisse olevat segatud hukkunu mustlasest sõber, kes elas temaga ühes korteris. Kaardid näitasid, et too mees pärineb välismaalt ja on elus. Kuid Sergei sugulaste teada suri mustlane umbes pool aastat pärast noormehe hukkumist. Ootamatult hakkasid kaardid jutustama mustlase ühevanusest vennast, kes ei olevat maag Sergei sõnul elus. Omaksed olid suures hämmelduses - Sergei rääkis seni varjatud detailidest, mida nad ei olnud osanud ise sõnastada. Kahtlus, et mustlase pähe maeti tema vend, leidis selgeltnägija läbi kinnitust.

Selgeltnägija nägi, et noormees mõrvati enne plahvatust. Kõik kaardid näitasid raha ja võibolla ka mingisugust šantaaži. Hukkunu ema tunnistas, et päev enne kadumist küsis poeg temalt suurt summat raha.

Kõike, mida selgeltnägija rääkis, saates avaldada ei saanud.

Katse Õnnepalees

Teine katse toimus Tallinna perekonnaseisuametis, kuhu osalised viidi valguskindlate prillidega. Selgeltnägijad arvasid koha kergelt ära, kuid teine ülesanne, milles tuli kokku panna abikaasad, osutus ootamatult keeruliseks. Ülesande lahendas sajaprotsendiliselt ära Tarmo.

Kadunud tüdruk

Viimases ülesandes tuli õigest toast üles leida kuueaastane tüdruk. Sergei hämmastas taas ja leidis tüdruku kiiresti. Ka Tarmo oli edukas.

Kõige nõrgemini esinesid seekord Ants ja Andres. Saatest langes välja Ants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles