Selgeltnägija Washtara: inimene on alati süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washtara sõnul on kõigel muul tema elus peale vaimuelu teisejärguline tähendus.
Washtara sõnul on kõigel muul tema elus peale vaimuelu teisejärguline tähendus. Foto: Liis Treimann

Septembris startinud «Selgeltnägijate tuleproovi» osalejaist on vaid Washtaral ennustaja kogemus. Saate võitjat ta seevastu ennustada ei soovi.



Mulluses «Selgeltnägijate tuleproovis» triumfeeris Nastja, tänavu on saates kaks mitte-eestlasest osalejat – Washtara (55) ja Sergei (22). Washtara pärisnimi on toimetusele küll teada, kuid selgeltnägija palub nimetada end vaid vaimunime pidi.

Nime Washtara on naise sõnul tegelikult õige kirjutada vaid suurte tähtedega. Ta ütles, et osaliselt on see Avatari anagramm ning see ilmutas end talle põlevate tähtede kujul 1994. aastal.

Washtara emale olla ennustatud, et tal sünnib erilise andega tütar. Selgeltnägija esimene ennustamiskogemus oli viieaastaselt, kümneaastaselt võttis ta juba inimesi vastu.

Kliendid pöörduvad Washtara poole kõige tihedamini ennustamissooviga või paludes aidata peresuhetes. Enda sõnul oskab naine leida vett, kaotatud esemeid, kadunud inimesi, matmiskohti ja teha kindlaks surmapõhjust ning ennustada mitte ainult ühe inimese, vaid ka rahva või riigi tulevikku. Väidetavalt nägi ta ette ka pronksööd ja Gruusia sõda.

Selgeltnägija sõnul ei saa täiesti vältida ebameeldivusi ja saatuselööke. «Võib aga sellest väiksemate kadudega välja tulla. Parem on kaotada majauks, kui maja, parem on käia mõnda aega karkudega, kui kaotada jalad. Inimesel on valik, kuidas käituda ühes või teises olukorras,» räägib ta.

Washtara on veendunud, et võimeid parapsühholoogiaks on kõikidel inimesel, ainult paljud ei taha seda uskuda.

Washtara kodu on täis esoteerilist kirjandust, seintel on kõike – alates kristlikust ja budistlikust sümboolikast Nofretete ja kaasaegsete India gurude portreedeni. Selgeltnägija lapsepõlv möödus islamiusu keskkonnas, aga ta ristiti õigeusklikuks kristlaseks, ja naine ei näe selles vastuolu. Washtara sõnul on Ülemal jõul palju erinevaid väljundeid ja kõiges on ühine Suur Olemus, mis on meie kõigi looja.

Selgeltnägija juurde tulija paneb Washtara istuma tugitooli risti alla.
«Selleks, et inimene mõistaks ja tunnistaks, et ta on süüdi. Inimene on alati süüdi. Kui temaga toimub midagi halba, siis tähendab, et ta on midagi valesti teinud,» ütleb ta.

«Näiteks kui ma poleks söönud halvaks läinud suppi, poleks saanud toidumürgitust. On olemas põhjus, on ka tulemus. Inimesed teevad vigu pidevalt, valed teod lõpevad alati inimese jaoks halvasti.»

N-ö ametlikke ameteid on Washtaral olnud mitu – kokk, raadioaparatuuri monteerija, kõige kauem on ta töötanud miilitsas ja politseis, praegu on ta haiglas hooldusõde, kuid enda sõnul on kõigel sel tema elus teisejärguline tähendus võrreldes vaimuelu tööga.

«Ühte asja võin kindlalt öelda – mitte kunagi ei hakka ma teistele maagiat õpetama. Kui annad inimesele relva – ta kasutab seda kindlasti kurjal eesmärgil,» nendib ta.

«Elus on palju takistusi, kiusatusi, on palju kõike, mis võib teelt kõrvale viia, kuid mina ei tohi tagasi astuda. See on väga raske, kui see on minu elutöö. Ma tean endale määratud teed, kuid kas ma jõuan tippu või mitte, ei sõltu minust,» lisab selgeltnägija Washtara.

Paravõimed
•    «Selgeltnägijate tuleproov» neljapäeviti kell 20.30 Kanal 2s, tootja OÜ Osakond
•    Eelmisel nädalal vaatas saadet 227 000 inimest
•    Peaauhind 100 000 krooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles